Ако на 2 април не променим нещо, оставаме заклещени в матрицата

23.03.2023 20:22 Диляна Ценова
Кадър на черната котка от филма “Матрицата”, която повтаря едно и също движение.

Официалните съобщения за НЛО и извънземен кораб майка в галактиката са сензация за света, но у нас има мижав интерес

България отново е в матрицата. Без да се усетим, пак са ни набутали в изолатор като през социализма, заключили са съзнанието ни и са ни оставили да тъпеем под невидим похлупак. Големите събития, от които се вълнува останалата част от света, не въздействат на нашия иначе любознателен народ, заклещен в отчайващо зациклила реалност.

Сигурно помните най-известното дежавю от филма “Матрицата” - черната котка, която повтаря едно и също движение и така разбираме, че вездесъщият главен мозък, архитектът на фалшивата реалност, прави промени в програмата. Дежавю имаме и ние, на 2 април за пети път

ще участваме в повтарящо се и напълно безрезултатно гласуване

Според любителите на конспиративни теории, сме напръскани с химически агенти от небето, за да ни изпържат мозъците. Фактите обаче водят до малко по-други изводи.

На Запад хората са силно впечатлени от зачестилите съобщения за НЛО, по телевизията говорят за тях със същия монотонен тон, с който съобщават прогнозата за времето, все едно, че е нещо нормално летящи чинии да хвърчат напред-назад.

В началото на февруари т.г. военни свалят странни обекти над САЩ и Канада, за които обаче твърдят, че са китайски балони. Преди 76 години американските власти обясняват мистерията в Розуел с метеорологичен балон, но жителите на малкото градче в Ню Мексико до ден днешен са убедени, че в земите им се е разбил извънземен кораб. Този път за повече достоверност държавният секретар Антъни Блинкен демонстративно отменя планираната си визита в Пекин под предлог, че има съмнения за шпионаж. Китай обаче призовава Белия дом да не преиграва и отрича да има нещо общо с необяснимите цилиндрични обекти.

В края на същия месец летище Пулково в Санкт Петербург преустановява временно кацанията и излитанията на самолети заради забелязан НЛО над града. Онлайн изданието “База” твърди, че по дирите на извънземната машина са били изпратени изтребители, обаче официалната пропаганда дава друго обяснение: провело се било военно учение.

Подозрителните случки разпалват любопитството на медиите, темата става все по-популярна и на 6 март в “Късното шоу със Стивън Колбърт” по CBS е поканен самият Стивън Спилбърг. Едва ли има по-запален от него изследовател на извънземната тема.

Помолен да коментира нещата в небето, които армията, флотът и военновъздушните сили записват на оръжейните си камери, великият режисьор казва: “Какво, ако те не са от напреднала цивилизация на 300 милиона светлинни години оттук? Ами,

ако това сме ние, 500 хил. години напред в бъдещето,

и наследниците ни се връщат, за да документират втората половина на ХХ и началото на ХХI век, защото са антрополози? Те знаят нещо, което ние все още не знаем, че се е случило, и се опитват да проследят последните 100 години от нашата история”.

Според Спилбърг, от една страна, е математически невъзможно да сме сами във Вселената, но от друга, не е много вероятно и някой да се вдигне от 400 милиона светлинни години разстояние, за да ни посети.

Феновете на индийски сериали биха се отнесли с пренебрежение към теорията на Спилбърг, но 11 дни след участието му в едно от най-рейтинговите американски предавания гръмва още една “извънземна” новина. Този път източникът не е режисьор на фантастики, а Пентагонът.

Цитира се доклад от Шон Къркпатрик, началник на Службата за разследване на аномалии във всички области (AARO) и Абрахам Льоб, оглавяващ катедрата по астрономия в Харвардския университет.

Двамата заявяват, че в нашата галактика се спотайва кораб майка, който изпраща “малки кораби по време на близкото си преминаване до Земята”.

Според Льоб през 2017 г. телескопът PanSTARRS в Хавай засича бързо движещ се обект, наречен “Оумуамуа” (разузнавач на хавайски). В доклада на Пентагона пише, че корабът майка изпраща малки кораби разузнавачи, които зареждат батериите си със звездна светлина.

Тази уникална съвкупност от новини за извънземно присъствие на Земята в рамките само на два месеца води до основателното предположение, че от кораба майка пипат програмата на нашата клета фалшива реалност, за да не се развиваме наникъде. Може би нещото, което още не се е случило според Спилбърг, ще се вихри в България, кой знае. Ако обаче на поредните предсрочни парламентарни избори не направим нещо различно, няма изгледи да надхитрим софтуера и да се измъкнем от зациклянето.

Други от Мнения

Пречупване на тренда - ниските лихви спряха растежа на милионерските влогове

Вземащите кредит трябва да се съобразят с новата тенденция - лихвите ще се покачват Хората изчакват да видят докъде ще спаднат цените, за да получат по-изгодни сделки БНБ публикува редовната

Красен Станчев: Бъдещият кабинет не е на ротацията, щафета е - трябва да бъде разписано какво поема първият и какво предава

Обедняване и апокалипсис няма! Всички - без семействата с повече деца и част от пенсионерите, са по-добре в последните 2 г., казва икономистът - Държава пред катастрофа, икономика пред рецесия

Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове

Няколко коментара на извънредната и налудничаво динамична политическа обстановка: 1. “Да, България” винаги е била категорична, че експертният състав на правителството е това

Кабинет на ПП-ДБ само с техни министри не им дава по-добри възможности

Партиите - участнички в споразумението за излъчване на правителство от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са заинтересовани да постигнат балансирано представителство в предстоящия кабинет

“Букър” тежи, колкото и да ръкопляскате или да хулите

Радвам се за Георги Господинов. Книга, писана на езика свещен, достигна до световно признание. Интересни са ми тези, които обругават, без да са чели Може би думата награда иде от това, че някой

>