И феновете на "Локо" (Пд) скочиха на кмета за още пари

25.01.2023 10:37 24 часа Пловдив онлайн
Феновете на "Локомотив" (Пд) поканиха на среща кмета Здравко Димитров за изграждането на стадиона.

След недоволството на привържениците на ФК "Христо Ботев" за калпавото строителство на клубния стадион, и феновете на "Локомотив" (Пловдив) реагираха остро срещу местната власт. Те излязоха със специална декларация, в която искат да се обсъдят сумите за довършването на стадион "Локомотив", както и да се възстановят 2 млн. лева, които бяха отнети от обекта.

Ето декларацията.

Клубът на привържениците на "Локомотив" (Пловдив) настоява за провеждането на спешна среща с кмета на града   г-н Здравко Димитров, на която да бъдат обсъдени сумите, необходими за довършването на клубния ни стадион, както и възстановяването на 2 милиона лева от отпуснатите средства, които бяха върнати на общината за ползване на за други цели в края на 2022 г.

Предвид събитията през последните месеци и текущото състояние на бюджета за строителство, смятаме, че е необходимо средствата за изграждането на обекта да бъдат актуализирани. Наблягаме на обстоятелството, че ние, в качеството си на граждани на Пловдив и данъкоплатци, повдигаме въпрос за дофинансиране и равнопоставеност единствено защото ситуацията е динамична, а не поради очевадни злоупотреби и целенасочено отклоняване на средства, както се случва с бездънната яма на бул. „Източен“.

Не можем да скрием, че и проведената преди дни „спонтанна“ театрална постановка под надслов „Кой ще ни даде пари“, поредна серия, допълнително катализира нашата реакция. За кой ли път сме свидетели как за обект, който беше частично изграден, когато беше взето решение да бъдат отпуснати средства за изграждането на стадионите в Пловдив, се искат поредните милиони, които очевидно не се използват по предназначение. За кой ли път сме свидетели как кметът удобно отсъства от града по времето на такива „спонтанни“ брожения, след които също така „спонтанно“ се появява спасител – ловец на електорат, който, непонятно в качество си на какъв, се разпорежда да бъдат отпуснати общински, наши средства, за да може грабежът на бул. „Източен“ да продължи, а с него и отклоняването на средства.

Настояваме за лична среща с кмета на Пловдив. Ако г-н Здравко Димитров откаже или изпрати свой представител на тази среща, за нас това ще бъде просто потвърждение, че постановката в един пловдивски хотел е предварително режисирана, както и вероятната последвала реакция за осигуряване на средства. Така, както вече се случи безброй пъти.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>