Николай Андреев: Общуването вече е напълно свободно с неограничените планове и свръхбързия интернет

26.11.2022 08:05

Увеличихме двойно скоростите благодарение на 10GIGA мрежата на “Виваком”, разширихме и 5G покритието в страната, казва главният изпълнителен директор на телекома

- Г-н Андреев, за световното първенство по футбол обявихте, че пускате нов 4К канал. Трябва ли потребителите да плащат допълнително за него?

- Добрата новина за феновете е, че могат да гледат мачове в кристално Ultra HD качество без допълнително заплащане. Това е възможно с канала Diema Sport 3 4K, по който се излъчват половината срещи от шампионата и който добавихме към пакет DiemaXtra.

Абонатите на “Виваком”, ползващи EON Premium услуги, също получиха достъп до новия канал автоматично.

До края на ноември пакет DiemaXtra може да се заяви на половин цена за първите 3 месеца. А за още по-силно преживяване с емоциите на терена даваме възможност на потребителите, които вече ползват или закупят пакет DiemaXtra, да спечелят един от трийсет 55-инчови смарттелевизора. И това е само едно от предложенията ни през последните месеци, с които показваме на нашите клиенти, че всичките ни усилия са насочени към тях.

- Наскоро обявихте двойно по-бърз интернет към комбинираните предложения за интернет и телевизия EON. С колко точно се увеличава скоростта и това ли е най-важното за хората, които гледат видеосъдържание?

- Свръхбързият интернет вече е необходимост, и то не само заради огромния избор от видеосъдържание онлайн. През последните години, поради обективни причини се формира и нова култура на учене и работа от разстояние, за която се изискват качествени видеовръзки. Затова пуснахме нови скорости за домашен интернет, които достигат до 2000 Mbps.

Това стана възможно, защото в края на 2020 година започнахме да изграждаме 10-гигабитова оптична мрежа, без аналог в България. Днес достъп до тази мрежа, която наричат мрежа на бъдещето, има в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, а предложенията ни за свръхбърз интернет са сред най-конкурентните на пазара, включително в достъпния ценови сегмент.

- По-рано подехте инициативата с неограничените тарифни планове. Другите телекоми също си обновиха предложенията в тази посока. Ще искат ли хората да ползват други услуги и пакети оттук нататък?

- Искаме всеки един момент да даваме на хората решенията, които ще им помогнат да общуват по-лесно, по-удобно, по-бързо. Затова регулярно ги питаме за нагласите им към мобилните услуги, вслушваме се в тях, следим и най-новите тенденции в телекомуникационната индустрия. Така в началото на есента се родиха тези 5 изцяло нови Unlimited тарифи, които според нас в най-голяма степен отговарят на нуждите на хората да общуват без ограничения, с гарантирана висока скорост.

Във всички планове включихме достъп до 5G мрежата. Така наложихме неограниченото общуване с достъп до предимствата на 5G като стандарт.

- Кое е най-атрактивното в тези неограничени планове, какво казват клиентите ви?

- Говорим за неограничени минути и SMS-и, включително в роуминг в рамките на ЕС, както и за пренос на данни без лимит за мегабайтите в страната. Това вече е валидно за абсолютно всички тарифи. В почти всички планове има включен достъп до мобилното приложение EON –

уникална по рода си телевизионна платформа,

която представя на зрителите възможност да се насладят на любимото си телевизионно съдържание навсякъде, по всяко време, директно на мобилните си устройства. Безспорно много атрактивно за нашите клиенти е, че за първи път в България неограничени планове се предлагат във всички ценови категории. В сегашната икономическа ситуация те оценяват високо това, че всичките пет тарифи позволяват да се предвидят с точност месечните разходи за мобилни услуги.

- Как да се ориентират хората кой точно неограничен пакет да изберат от всичките пет?

- Много е лесно - като си дадат отговор на въпроса за какво най-много използват мобилния си план. Ще дам примери. За всички, които говорят дълго по телефона, активно ползват чатове и слушат много музика, препоръчваме Unlimited 2, в който скоростта достига до 2Mbps. За онези, които не излизат от социалните мрежи и интернет, е планът Unlimited 10 - със скорост 10 Mbps. Най-търсеният тарифен план от началото на предлагането е Unlimited 100 – в него освен неограничените разговори, SMS-и и мегабайти хората получават видеосъдържание в HD, качествен стрийминг, сърфиране без забавяне и почти моментален даунлоуд.

Ако вече отидем на професионално ниво на игри или перфектни условия за дистанционна работа, подходящият план е Unlimited 300. Петият план Unlimited MAX е с неограничена скорост и дава абсолютно пълна свобода за 4K видео, гейминг с най-високо качество на графики и анимации.

Всички неограничени планове са с включен

достъп до 5G мрежата ни,

който може да се използва напълно безплатно и при наличие на съвместимо устройство вече в над 1100 населени места в България.

- Залагате много на 5G и обявихте безпрецедентно увеличение на покритието на мрежата. Как хората ще усетят ползите от нея?

- Потребителите ни все повече се ориентират към 5G смартфони и таблети, а доброто и стабилно покритие на 5G мрежата е особено важно при такава тенденция. И стана още по-важно, когато пуснахме неограничените мобилни планове.

Ползите от 5G са видими - висока интернет скорост, постоянна качествена връзка с минимално забавяне при пренос на данни, по-голям капацитет за повече едновременно свързани устройства, достъп до виртуална реалност, игри и много други. И след като увеличихме покритието на 5G мрежата ни 5 пъти за по-малко от година и половина, общуването без ограничения вече е достъпно за 5,3 милиона души в страната.

В местата с над 5000 души население добавихме и допълнителен капацитет за още по-високи интернет скорости. И няма да спрем дотук.

Виждаме, че предимствата на 5G мрежата като много ниското време на закъснение и високото ниво на сигурност, вече отключиха цял нов свят от възможности за мащабни инфраструктурни проекти, умни градове, автоматизация на процеси и производства в бизнеса. Всичко това ще бъде реалност и в България.

- Какво още предстои тази година?

- Нашият основен фокус са и продължават да бъдат клиентите – все повече засилваме фокуса върху клиентите - това е и нашата дългосрочна визия. Затова през ноември и декември пускаме едни от най-търсените и най-добрите си продукти и услуги на още по-добри цени. Например в кампанията “Черен ноември”, която върви до 30 ноември, предлагаме отстъпки до 70% за някои от най-търсените смартустройства и аксесоари в комбинация с неограничен тарифен план. Това означава, че над 70 продукта в момента са на суператрактивни цени в комбинация с възможността за общуване без ограничения.

За декември подготвяме нови атрактивни предложения и награди, с които съм сигурен, че ще улесним потребителите в избора на коледни подаръци. Планирали сме специална изненада за настоящите ни и нови клиенти през декември. 

Други от Мнения

Пречупване на тренда - ниските лихви спряха растежа на милионерските влогове

Вземащите кредит трябва да се съобразят с новата тенденция - лихвите ще се покачват Хората изчакват да видят докъде ще спаднат цените, за да получат по-изгодни сделки БНБ публикува редовната

Красен Станчев: Бъдещият кабинет не е на ротацията, щафета е - трябва да бъде разписано какво поема първият и какво предава

Обедняване и апокалипсис няма! Всички - без семействата с повече деца и част от пенсионерите, са по-добре в последните 2 г., казва икономистът - Държава пред катастрофа, икономика пред рецесия

Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове

Няколко коментара на извънредната и налудничаво динамична политическа обстановка: 1. “Да, България” винаги е била категорична, че експертният състав на правителството е това

Кабинет на ПП-ДБ само с техни министри не им дава по-добри възможности

Партиите - участнички в споразумението за излъчване на правителство от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са заинтересовани да постигнат балансирано представителство в предстоящия кабинет

“Букър” тежи, колкото и да ръкопляскате или да хулите

Радвам се за Георги Господинов. Книга, писана на езика свещен, достигна до световно признание. Интересни са ми тези, които обругават, без да са чели Може би думата награда иде от това, че някой

>