Бащата на Сашко го търси по бункери, църкви и къщи с изглед към Перник

14.11.2022 23:00
Александър е в неизвестност от 4 денонощия.
Бащата Александър Цветанов е нотариус.

Бетонни бункери на север от Перник, отворени църкви и манастири, къщи по пътя за хижа “Славей” с гледка към града, релси, спирки, мазета.

За такива места питаше в понеделник в социалните мрежи Александър Цветанов, бащата на 12-годишния Сашко, когото хиляди издирват вече 4 денонощия.
Той също търси сина си заедно с полицаи, планински спасители и стотици други служители на институциите. Включително и по сигнали на ясновидци, които се свързват с него и близките му. Информация от екстрасенси се отработва и от полицията, каза в понеделник директорът на МВР в Перник Павел Млеканов. Над 40 са сигналите, на които разследващите са реагирали, но следа от детето няма. От прокуратурата, където се води досъдебно производство за отвличане, са категорични, че до момента няма доказателства детето да е станало жертва на престъпление.
Сашко изчезва от погледа на баща си в петък около 15,55 ч, когато били на разходка в планината Голо бърдо до Перник. Бащата бил в колата, синът му тръгнал напред.

Родителят се загледал в телефона си за минути, а през това време Сашко изчезнал. Търсил го повече от час. Александър Цветанов се движи трудно, защото страда от детска церебрална парализа. След като не открил Сашко, бащата се обадил на 112 в 17,05 ч.
Детето обичало да се разхожда около реки и езера, както повечето аутисти. Затова започна търсенето му около водоемите в града през уикенда. В понеделник в издирването се включиха и водолази. Те претърсиха дъната на езерата в кв. “Калас”, а след това и други около града. До късно в понеделник издирването бе без резултат.

Още в неделя се появи информация, че бащата е познал Сашко на клип. На него се вижда момче зад автомобили в града. Това обаче не е издирваното дете. Сниманото момче е по-високо, с черно яке, а не със сив суитшърт, и с очила. Всъщност бащата Александър е гледал записи от камера на магазин, който са му показвали в полицията, но подробности за това не се знаят. Подозрения към бащата се появиха още в първите часове на изчезването на Сашко, но разследващите нямат данни, че крие нещо. Разпитан е и е дал логични обяснения. 

Мъжът е нотариус с кантора в родния си Брезник. Майката на Сашко ги напуснала преди години, защото не можела да се грижи за двама инвалиди, научи “24 часа”. Живее в чужбина с друг мъж. За Сашко са се грижили бащата и баба му. В понеделник студенти доброволци се събраха в центъра на Перник, за да набележат още маршрути за издирване на детето.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>