Слави Трифонов - аплодиран и руган според политическия вкус

13.06.2022 10:18
Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов

Почти 5000 коментара за интервюто на Слави Трифонов в "Седмицата" на Дарик радио има в профила му във фейсбук. Сигурно повече са и по отделни рофили. Те са от "Осанна!" до "Разпни го!" според политическия вкус на коментаторите. Най-общо казано умните и красивите го мразят, а герберите го залюбиха. "Патриотите" го наричат фашист като Зеленски. Собствените му поддръжници продължават да го боготворят. От ПП, разбира се, го ругаят и го обвиняват, че търси пари от политиката.

Какво казват коментаторите:

Daniel Smilov, политолог:
Накратко за интервюто на Слави Трифонов по "Дарик":
1) Правителството не управлявало добре финансите, но Слави не знае защо - били му казали така "неговите експерти";
2) България изхарчила много пари и взела много заеми, което просто не е вярно. Бюджетните дефиците са в рамките на предвиденото, изхарчените излишъци са за пенсии и енергийни компенсации, а общата задлъжнялост на страната е по-малка спрямо миналата година. Водят се преговори за членство в OECD, имаме реален шанс за Шенген и за еврозоната, износът и промишленото производство сериозно нарастват... Всичко това беше добре показано от Константин Вълков, който не се остави да му говорят врели-некипели...;
3) Слави Трифонов не знае кое е по-добре за България: да продължим дългосрочните договори с Газпром или не. Затова не може да оцени реалното постижение на управлението, че се справя съвсем приемливо след спирането на газа от Москва;
4) М-А-К-Е-Д-О-Н-И-Я била проблемът за напускането на коалицията според него, но незнайно защо. Може би защото Северна Македония вече е готова да предложи това, което удоволетворява всичките ни искания, а и ЕС е готов да е гарант на изпълнението на условията ни.
А приказките какви били Кирил Петков и Асен Василев и какво казали на Слави, и как ПП или ДБ не ги уважавали е добре да се доразвият и изяснят в някоя кръчма - там им е мястото, защото форумът трябва да отговаря на съдържанието и дълбочината на аргументацията. В кръчмата могат да се доразвият и темите за връзката между Слави и проверката по КПП-та, македонската музика и останалите безценни винетки от интервюто.
ИТН така или иначе вече изиграха своята роля. В три парламента те се опитват да компрометират с инсинуации, откровени лъжи и цяла торба глупости и безсмислици алтернативно управление на ГЕРБ и ДПС. Сега излязоха от коалицията, защото прецениха, че вече са успели в мисията си. Явно се готвят да консумират позитивите от откровената си връзка с партиите, срещу които уж се бореха. Без значение колко пъти са се виждали с Доган или Борисов и без значение дали ще има ново правителство на ГЕРБ, ДПС, ИТН (+Възраждане) в този парламент или предсрочни избори.
Накрая две думи и за естетиката на театрото на интервюирания: от нея лъхаше основно на арогантност и самозабравяне. Иначе театрото си беше мъчително за гледане.

Lubomir Alamanov, комуникационен експерт:

Слави Трифонов в интервю за Константин Вълков: "Не одобрявам управлението на ГЕРБ, защото Борисов управляваше еднолично, сам взимаше решенията."
Т.е. не са му проблем раздадените милиарди, съсипаните институции, енергийната зависимост от Русия, изнудване на потенциални инвеститори, превръщането на прокуратура и полиция в репресивен апарат, застоя и липсата на каквито и да е реформи, но му е драма, че Борисов сам е взимал решения.
Тежкото неразбиране на приоритетите в една истинска демокрация, съчетано с огромно его, дава катастрофални резултати в политическото поведение.
Жалко за излъганите хора. Жалко за пропуснатата възможност.
Но и шанс избирателите да разберат, че не трябва да гласуват за популисти с високо его.
Спокоен ден!

Ето част от споровете в профила на Слави:

Nayo Titzin
Много добър Косьо Вълков, много слаб Слави

Plamen Petkov
Скрий се бе смешен,точно обратното е !

Magdalena Kincheva
Plamen Petkov, смешен сте Вие, че говорите по този начин на хората, които не харесват шоумена чалгар, бастуна политик Слави ?

Plamen Petkov
Аз пък се чудя всички с укронациски знаменца ревностно защитават продажника Про100то Киро?

***

Vesela Dimitrova
Браво Слави, както винаги точен и откровен, жалко е, че хората търсят под вола теле, просто го чуйте

Zornitsa Georgieva

Vesela Dimitrova ами чух го. И не можа дори да оправдае прочетеното на аутокюто при изявлението си! Оплете се като пате в кълчища и повтаряше заучени фрази или се прикриваше с арогантно и грубо държатие. Да, да не си "водещ" е по-трудно, особено когато не са ти дали въпросите предварително, за да наизустиш отговорите! Показа се като много изплашен да не го разследват. Ето това виждаме!

***

Rayna Bimbalova
Слави,до колкото чувам,можеш да боравиш с българския спокойно,можеш и ДА мислиш адекватно...Огромна разлика между теб и господин Петков,ти си много над него!!!

Владимир Шьонхер
Ако сте гледали филма с Луи Дьо Финес “ Ни чул ни видял”? Този е пълен идиот. И това е лидер на партия, който нищо не знае, с никого не говори, освен със себе си. Ами просто е безполезен.

Мнозина, особено журналисти критикуват водещия Кирил Вълчев, че е бил много тенденциозен и абсолтен поддръжник на "Продългаваме промяната".

Elena Kodinova
 Гледах интервюто на Трифонов, Косьо, когото познавам от младо момче, бе изключително тенденциозен, Слави Трифонов му отби всички атаки.

Веселин Стойнев

Още едно такова интервю на Косьо Вълков със Слави Трифонов, и ИТН ще стане втора политическа сила.

Dilyana Tsenova Gogova

И преди сме виждали как Слави прави публично някого на кайма, но ви уверявам, че в световен мащаб е рядка гледка журналист да се държи като комисар на действащ премиер. До такава степен е смущаващо, че Трифонов директно го пита: "Вие май харесвате Кирил Петков?" И ЖУРНАЛИСТЪТ МЪЛЧИ! В това интервю въобще на колегата му се налага често да замълчава пред своя събеседник.

Други от Мнения

Пречупване на тренда - ниските лихви спряха растежа на милионерските влогове

Вземащите кредит трябва да се съобразят с новата тенденция - лихвите ще се покачват Хората изчакват да видят докъде ще спаднат цените, за да получат по-изгодни сделки БНБ публикува редовната

Красен Станчев: Бъдещият кабинет не е на ротацията, щафета е - трябва да бъде разписано какво поема първият и какво предава

Обедняване и апокалипсис няма! Всички - без семействата с повече деца и част от пенсионерите, са по-добре в последните 2 г., казва икономистът - Държава пред катастрофа, икономика пред рецесия

Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове

Няколко коментара на извънредната и налудничаво динамична политическа обстановка: 1. “Да, България” винаги е била категорична, че експертният състав на правителството е това

Кабинет на ПП-ДБ само с техни министри не им дава по-добри възможности

Партиите - участнички в споразумението за излъчване на правителство от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са заинтересовани да постигнат балансирано представителство в предстоящия кабинет

“Букър” тежи, колкото и да ръкопляскате или да хулите

Радвам се за Георги Господинов. Книга, писана на езика свещен, достигна до световно признание. Интересни са ми тези, които обругават, без да са чели Може би думата награда иде от това, че някой

>