Рони Ромеро: Бившата ми съпруга се опитва да опетни имиджа ми

23.01.2022 14:45 Мария Райчeва
Intelligent Music Project ще представи страната ни в Торино на Евровизия.
Рони Ромеро се присъединява към българската банда през 2019 г.
Вокалът е роден в Чили, но сега живее в Румъния. СНИМКИ: ОРЛИН НИКОЛОВ
Певецът твърди, че бившата му половинка иска да опетни имиджа му.

Рокмузикантът издирван

в Испания 4 месеца

преди да пее за България

Името на чилийския певец Рони Ромеро, който е част от българската група Intelligent Music Project и вокал на “Рейнбоу”, бе замесено в скандал в италианските медии. В писанията се твърди, че е обявен за издирване в Испания от 17 ноември 2021 г., защото не се е явил в съда във Валдеморо, за да даде показания за престъпление срещу бившата си половинка. Вокалистът има мярка за неотклонение, според която не може да се доближава на 500 метра от бившата си, дома или работата ѝ. Също така Ромеро не може да комуникира с нея по никакъв начин. От 28 декември 2020 г. не може да има лиценз за оръжие, докато тази процедура не приключи. Веднага след появата на статиите Рони Ромеро пусна отворено писмо до медиите, в което отрече, че е заплашвал бившата си съпруга, но от доста време тя не му позволява да вижда 8-годишния им син. В момента той живее в Румъния с годеницата си Корина, но често пътува до България за записи и концерта с Intelligent Music Project.

Рони Ромеро става световна звезда, след като получава покана лично от Ричи Блекмор да стане вокалист на легендарните “Рейнбоу”. Предложението идва през 2015 г., когато е и завръщането на групата на голямата сцена. Чилийският певец е част от състава на групата на световноизвестния китарист Майкъл Шенкер, както и от състава на бандата на бившия китарист на “Уайтснейк” Ейдриън Ванденберг. През 2019 г. се включва в групата Intelligent Music Project, с която ще представят страната ни на Евровизия в Торино. Двата полуфинала ще бъдат на 10 и 12 май, а финалът - на 14 май 2022 г.

Няма безопасна зона, а безполезно съществуване. Намирането на правилния път може да е и битка със самите себе си. Това е посланието на Intention - песента, с която рокмузикантите ще се явят на Евровизия. Текстът и музиката са на създателя на групата д-р Милен Врабевски. Въпреки че бандата е с почти двоен състав, заради регламента на конкурса в него ще участват само шестима. На сцената в Торино ще се качат Рони Ромеро, Славин Славчев, басистът Димитър Сираков, Иво Стефанов - на клавишните, и китарист - Бисер Иванов. Шестият е ветеран на Евровизия - барабанистът Стоян Янкулов-Стунджи, който за трети път ще се яви на музикалния форум.

С годеницата ми Корина ще

се оженим това лято, ако

пандемията го позволи,

искаме да поканим приятели

от цяла Европа

- Г-н Ромеро, преди дни изпратихте отворено писмо до медиите, в което опровергавате информации, че сте издирван от испански съд заради заплахи срещу бившата ви съпруга. Имате обаче ограничителна заповед от майката на детето си. Каква е истинската история, в какво ви обвиняват?

- Да, така е. Имам ограничителна заповед и не мога да я доближавам на определено разстояние, защото е подала оплакване в испанската полиция, че съм я заплашил със смърт през декември 2020 г. Това обвинение е базирано на текстово съобщение, което е извадено от контекста и манипулирано от нея. Разговорът беше за това, че включително до днес не ми позволява да комуникирам с 8-годишния си син. Някак успявам да говоря с него общо за около 5 минути в месеца.

Имахме не много

приятен спор,

след който тя е взела определени думи, които съм казал, и ги е представила пред съда като заплаха за убийство, което е напълно невярно. Както казах и в писмото си до медиите, никога не бих заплашил по какъвто и да е начин дори и най-големия си враг. А аз нямам врагове.

- Защо тя не ви позволява да виждате детето си?

- Наистина бих искал да знам. Разведохме се преди 2 години. През първата всичко беше, общо взето, нормално, но после нещо драстично се промени от нейна страна. Тогава започнах да говоря с детето си все по-рядко и по-рядко.

- Кога беше последният път, когато говорихте със сина си, опитва ли се той тайно да се свързва с вас?

- Последният път, когато говорихме, беше на 18 декември 2021 г. за около 10 минути по Skype. След като бившата ми жена е блокирала телефонния ми номер и няма как да ѝ се обадя, той си направи Skype акаунт на таблета, за да мога да се обаждам директно на него. Сега обаче се оказва, че таблетът му е постоянно изключен или няма батерия. Не знам...

- Какво според вас я е провокирало?

- Честно, нямам представа. Наистина е много нелепо, защото, откакто сме разведени, тя живее с новата си половинка и неговата дъщеря в апартамента, където преди живеехме заедно.

Не разбирам защо може да е толкова раздразнена. Мисля, че причината по-скоро е, че някои хора не могат да се зарадват на чуждото щастие, което е много тъжно.

- В медиите няма информация за бившата ви съпруга. В Испания ли се срещнахте, или се преместихте там заради нея? С какво се занимава тя?

- Няма много за казване. Тя не е публична личност, домакиня е, не работи. Срещнахме се през 2008 г. и се преместих да живея в Мадрид заради нея. Бяхме женени 10 години.

- Когато се разделихте, имаше ли дела за родителските права, получихте ли право да виждате сина си?

- Да, разведохме се напълно законно в съда и дори тя беше тази, която добави клаузата за редовна комуникация между мен и сина ми. Държеше да му се обаждам всеки ден и да си говоря с него минимум по 20 минути. Това така и не се случи...

- Наскоро предложихте брак на своята приятелка Корина. Започнахте ли да планирате сватбата вече?

- Да, планираме да се оженим това лято, ако пандемията го позволи, защото искаме да поканим много наши приятели от цяла Европа, музиканти и хора от бизнеса. Надяваме се, че всичко ще е наред, защото животът ми вече е много свързан с нея и сме много щастливи.

- Тя как приема атаките от бившата ви съпруга?

- Корина е най-голямата ми подкрепа. Не мога да си представя да бъда с друг човек до себе си. Наясно е с абсолютно цялата ситуация и дори, когато ме уведомиха за случая, тя беше с мен и видя всичко, което се случи.

- Смятате ли, че тази ситуация ще повлияе на участието на Intelligent Music Project на Евровизия?

- Не мисля, защото не съм виновен за нищо. Това е просто законова процедура вследствие на това, че не съм бил уведомен за обаждането от съда. В момента, в който бившата ми жена е подала оплакването, съдът не е разполагал с новия ми адрес и всъщност уведомлението ми е отишло на адреса, на който в момента живее тя с новия си мъж. Точно затова веднага след като разбрах за случая (6 месеца след като е било подадено оплакването), оставих актуалния си адрес и телефон на съда.

Исках да реша този казус

възможно най-скоро

За съжаление, тя реши да пусне информацията до медиите точно в момента, в който с Intelligent Music Project подготвяме участието си на Евровизия, с една основна цел – да опетни имиджа ми.

Няма никакъв друг начин, по който журналист да разбере за това оплакване, защото процедурата не е публична. Дори адвокатът ми трябваше да представи разрешение от съда, за да получи достъп до папката с делото.

- Тази процедура ще попречи ли на подготовката за конкурса?

- Не, по никакъв начин. Адвокатът ми работи за това този казус по никакъв начин да не се набърква в професионалните ми ангажименти.

- Какви са плановете ви за промоция на песента Intention?

- Промоцията на песента започна от момента, в който я представихме. През декември направихме малка обиколка из България, за да я изсвирим на живо пред феновете си в градове, в които до момента не бяхме свирили – бяхме в Русе, Велико Търново, Стара Загора и Плевен. Емоцията е съвсем различна, когато песента прозвучи на живо, няма общо със записа. Емоцията е напълно различна. Живот и здраве през март ще направим и европейско турне, на което ще представим Intention и извън България. Ще посетим Торино, Амстердам, Брюксел, Солун и Париж.

След Евровизия пък ни предстои издаване на нов албум, както и традиционното лятно турне в България. Предстои ни заета година, което е супер! Преди всичко това обаче имаме концерт в Sofia Live Club на 5 февруари, където Intention също ще прозвучи. Ще се радвам да видя и вашия екип в публиката!

- Как реагирахте, когато д-р Врабевски ви сподели идеята да участвате на Евровизия заедно с Intelligent Music Project?

- Почувствах се супер, защото това е голяма възможност за нас да предадем посланията на песните си, за да могат да стигнат до колкото се може повече хора.

- Пандемията засегна много музикалната индустрия – с какво друго се занимавате освен с Intelligent Music Project?

- Не спрях да записвам по време на цялата пандемия – записах 6-7 албума освен тези с Intelligent Music Project. Повечето от тях бяха за моя лейбъл Frontiers Music. С Майкъл Шенкер също успяхме да направим няколко концерта в Англия. Най-важното за мен в момента обаче е това, което ни предстои с Intelligent Music Project – Евровизия. Приемаме това предизвикателство много сериозно и с голяма гордост.

- Измина доста време от момента на присъединяването ви към групата – как изглеждаше Intelligent Music Project, когато се включихте в нея, и как изглежда сега? Виждате ли разлика?

- Не мисля, че сме се променили толкова много. Д-р Врабевски винаги е имал ясни идеи и цели за групата. Това е едно от нещата, които най-много харесвам в Intelligent Music Project. Работим здраво за това да поднасяме хубава музика и позитивни послания на феновете си, да им помогнем да вярват в доброто в тези турбулентни времена, в които живеем. Това е най-силното ни послание в момента.

 

Други от Мнения

Пречупване на тренда - ниските лихви спряха растежа на милионерските влогове

Вземащите кредит трябва да се съобразят с новата тенденция - лихвите ще се покачват Хората изчакват да видят докъде ще спаднат цените, за да получат по-изгодни сделки БНБ публикува редовната

Красен Станчев: Бъдещият кабинет не е на ротацията, щафета е - трябва да бъде разписано какво поема първият и какво предава

Обедняване и апокалипсис няма! Всички - без семействата с повече деца и част от пенсионерите, са по-добре в последните 2 г., казва икономистът - Държава пред катастрофа, икономика пред рецесия

Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове

Няколко коментара на извънредната и налудничаво динамична политическа обстановка: 1. “Да, България” винаги е била категорична, че експертният състав на правителството е това

Кабинет на ПП-ДБ само с техни министри не им дава по-добри възможности

Партиите - участнички в споразумението за излъчване на правителство от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са заинтересовани да постигнат балансирано представителство в предстоящия кабинет

“Букър” тежи, колкото и да ръкопляскате или да хулите

Радвам се за Георги Господинов. Книга, писана на езика свещен, достигна до световно признание. Интересни са ми тези, които обругават, без да са чели Може би думата награда иде от това, че някой

>