Пловдивски съветници: Не важат ли и за нас правилата за сертификати? (снимки)

27.10.2021 17:00 Радко Паунов
Съветникът от ГЕРБ Стефан Дедев извади от джоба своя сертификат, за покаже, че има такъв. Снимки: Авторът
Константин Георгиев /вляво/ и Николай Бухалов разговаряха преди заседанието, но никой не им поиска документ за ваксина.
Председателстващият днешната сесия доц. Ангел Иванов /вляво/ обясни, че съветниците са стриктни.
Румяна Толова от "Кауза Пловдив" твърди, че навсякъде в търговските обекти я проверяват.
Ангел Иванов се е ваксинирал още през юли.
Съветничките от "Демократична България" Веселина Александрова, Добромира Костова и Веселка Христамян питаха не важат ли изискванията и за общинарите.

Нито един общинар не провериха преди да влезе в залата

Пловдивските общински съветници проведоха днешното си заседание, без да бъдат проверени на входа за зелени сертификати.

“Не важат ли и за нас тези изисквания, както за обикновените граждани”, попита д-р Веселка Христамян от “Демократична България”.
Стефан Дедев от ГЕРБ тутакси извади от джоба документ за ваксинация и го показа.

“Всички сме имунизирани, защото сме отговорни”, добави Румяна Толова от “Кауза Пловдив”. Но призна пред “24 часа”, че никой на входа не е искал от нея подобно удостоверение. “Навсякъде, където ходя, ме проверяват - в мола и в други магазини. Но не и тук”, добави Толова.
Шефът на съветниците от ГЕРБ Йордан Илиев заяви, че е с двойна защита. “Имам и за преболедувал, и за ваксиниран”, каза той. Колегата му Ангел Славов беше готов веднага да покаже своя сертификат, но никой не му го поиска.
Според Веселина Александрова от “Демократична България” е трябвало заседанието да бъде онлайн с оглед на тежката епидемична обстановка.
Все пак залата в дома на културата “Борис Христов” е на вентилация и няма директен излаз на прозорци, за да се проветрява.
“Има ограничителни мерки, а общинският съвет не може да спре да работи. А и платихме 36 000 лева за внедряване на система за електронни заседания. Следваше сесията да е онлайн”, категорична е Александрова.
Според д-р Веселка Христамян общинските съветници не са по-различни от останалите граждани и е редно и от тях да се изискват сертификати.
“Това е решение на председателя. Той може да поиска определени мерки. Работодателят е длъжен да осигури условия. Все пак съветниците отиват да работят”, коментира шефката на РЗИ д-р Сийка Димчева.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>