Георги Марков: Орбан обедини новото дясно в ЕС, бъдещето е на националните държави

17.10.2021 19:05
Георги Марков СНИМКА: АРХИВ

"Другата събота 1,5 млн. унгарци ще излязат на улицата в своя марш по случай 65 г. от Унгарското въстание, за да кажат браво на Виктор Орбан. Браво, защото връща на всички унгарски семейства с деца платения от тях данък за 2020 г., защото дава на всички унгарци 13-та пенсия до живот, че дава 33 хил. евро на всяка жена, която се осигурява и има второ и трето дете и освобождава  от данък всички работещи до 25 г.". Това каза Георги Марков пред БНТ. 

"Няма как да влизам в задочен спор с Клара Добрев, но ако не знае минималната заплата за докторите е 2000 евро", каза още той.

Категоричен е, че унгарският народ ще благодари на Орбан, че "не клекна на ЕС и не позволи да се изучава джендър идеологията".

Орбан не е против хомосексуалистите. "Никога не съм казвам, че той е избиран три пъти подред с 3/3. Избиран е три пъти поред с 2/3", каза още той.

Съобщи, че пет социологически агенции казват, че ако изборите са в неделя той ще спечели 125  от 199 мандата. "Защото защитава националния си интерес, защото 2015 г. каза, че слага ограда, защото идва мигранти, които са троянския кон на тероризма. 6 г. по-късно всички дойдоха на тази теза и на последния Съвет на ЕС 12 държави молят съюза за пари за огради", каза още Марков.

"ЕНП не изключи Орбан, а Орбан остави ЕНП, защото това не е ЕНП на Кол, защото ЕНП се социалдемократизира. Най-западната държава, която управлява "горкото" ЕНП е Словения. Меркел съсипа своята партия. Християндемократическата партия на Германия се срути, защото тази г-жа социалдемократизира своята партия. Що за християндемокрация е да признаеш гей браковете? Що за християндемокрация е да кажеш лудостта "Елате, ще се справим". Е, не се справиха. И ти си майка и предполагам съчувстваш на родителите на изнасилената заклана Сузана от иракски мигрант във Висбаден. 15-годишната Миа в град Кандел, заклана от афганистанеца Абдулах, защото не иска да прави секс с него, а Меркел го извикала да го интегрира. Това е Германия на Меркел и партията ѝ се срути", обясни той.

"20 генерала и адмирала във Франция през май писаха до Макрон със следното съдържание: " Франция е във война, която ние губим. Миграцията тържествува във Франция". Що народ бе заклан. По ирония на съдбата в сряда млад французин се обажда на майка си, а тя не вдига. Когато отиват намират главата на майката отрязана на масата. Това ли е демокрацията? Това ли са европейските ценности? Вие погубвате християнска Европа и трябва да направите паметник на Орбан, че я пази!", категоричен бе Марков. 

Според него Себастиан Курц е изключителен политик. Направи две изявления преди две седмици, че няма да допусне нито един афганистанец в страната си. Три дни след това го сготвиха. ЕНП има едвам сиромашката три кмета в Европа, каза още той. 

И бе категоричен, че Орбан е естественият лидер на дясното в Европа, "защото е герой и борец за демокрация". Бъдещето е Европа на националните държави, или ще бъдем християнска държава, или няма да ни има, каза още Марков.

Други от Мнения

Пречупване на тренда - ниските лихви спряха растежа на милионерските влогове

Вземащите кредит трябва да се съобразят с новата тенденция - лихвите ще се покачват Хората изчакват да видят докъде ще спаднат цените, за да получат по-изгодни сделки БНБ публикува редовната

Красен Станчев: Бъдещият кабинет не е на ротацията, щафета е - трябва да бъде разписано какво поема първият и какво предава

Обедняване и апокалипсис няма! Всички - без семействата с повече деца и част от пенсионерите, са по-добре в последните 2 г., казва икономистът - Държава пред катастрофа, икономика пред рецесия

Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове

Няколко коментара на извънредната и налудничаво динамична политическа обстановка: 1. “Да, България” винаги е била категорична, че експертният състав на правителството е това

Кабинет на ПП-ДБ само с техни министри не им дава по-добри възможности

Партиите - участнички в споразумението за излъчване на правителство от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са заинтересовани да постигнат балансирано представителство в предстоящия кабинет

“Букър” тежи, колкото и да ръкопляскате или да хулите

Радвам се за Георги Господинов. Книга, писана на езика свещен, достигна до световно признание. Интересни са ми тези, които обругават, без да са чели Може би думата награда иде от това, че някой

>