Откриха над кило канабис в дома на британец в Павликенско

04.10.2021 11:22 Дима Максимова

Наркотични вещества иззеха служители на полицейското управление в Павликени. В петък при проверка на имот в с. Долна Липница, обитаван от 57-годишен британски поданик е намерено засято растение от рода на конопа, чиято листна маса възлизала на над килограм. При полеви наркотест тя е реагирала на канабис. По случая е започнато досъдебно производство, съобщава ОДМВР.

В събота при проверка на лек автомобил «Шкода» са спипани с наркотици четирима на възраст от 14 до 26 години, всички от Велико Търново. В хода на провеката на земята до автомобила е намерен плик, съдържащ около 2 грама растителна маса, която при полеви наркотест е регарила на марихуана. В хода на разследването е изяснено, че съпричастен към извършеното деяние е 26-годишният мъж. По случая е започнато досъдебно производство. Наркотични вещества са иззели и служители на полицейските управления в Стражица и Велико Търново.

На 3 октомври следобед в Стражица е извършена проверка на две местни жителки на 22 и 24 години. В една от тях са намерени цигара, съдържаща около 1 грам вещество, което при полеви наркотест е реагирало на марихуана и свивка с около 1 грам амфетамин. По случая е започнато досъдебно производство. Същия ден сутринта в областния град е извършена проверка на лек автомобил »Мерцедес», управляван от 21-годишен мъж като е установена кутия, съдържаща бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Дрогата е с тегло около 2 грам. Изяснено е, че е на 23-годишен пътник в автомобила. Срещу него е започнато бързо производство. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис, амфетамин и метаамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.

Други от От страната и света

Елена е домакин на гергьовски песенен празник

За четвърта поредна година град Елена ще стане домакин на концерти с класическа, църковна и народна музика, съобщи БТА.  От 5 до 7 май организаторите от "Младежко сдружение-България"

Епископ Пахомий: Храмовете бяха пълни с млади хора, които разбират

Църквите навсякъде бяха пълни. Много ми прави впечатление, че присъстват много млади хора и много хора, които осъзнават смисъла. Младите се подготвят, четат, каза браницкият епископ Пахомий

Добри са условията за туризъм в планините

Добри са условията за туризъм в планините в страната днес. Ясно и тихо е, има добра видимост, съобщи за БТА Ася Джамбазова от Планинската спасителна служба

Епископ Тихон: Всички сме еднакво ценни в очите на Господ

„Всички сме еднакво ценни в очите на Господ. Най-голямата заплаха за личността, духа, вярата на един човек, е опасността да стане циник, спасявайки се от гнева, че е вършил нещо абсолютно безполезно"

Съдът не пусна наркобоса Сако на свобода за Великден

Наркобосът от близкото минало Стефан Бонев-Сако се размина със свободата за Великден. Това показа проверка на "24 часа". 61-годишният Сако влезе зад решетките миналата година

>