Цигара бюрек на фурна
12.01.2022 14:13; 24 часаВашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Това е една турска рецепта за пържени бюречета или банички, но аз предпочитам да ги приготвям печени на фурна. Получават се много хубави, а плънката може да бъде разнообразна”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
1 пакет турски кори
за бюрек (триъгълни)
1 голям стрък праз лук
3 яйца
1/2 кофичка кисело
мляко
60 г масло
50 мл олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесваме олиото и маслото и нагряваме, докато се разтопи маслото. В тиган с малко олио задушаваме до омекване нарязания праз лук.
Разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене и ги прибавяме при праза, след като се е поохладил.
Добавяме 2 - 3 с.л. кисело мляко в плънката. Останалото мляко разбиваме с вилица и с него намазваме всяка баничка.
Взимаме кора, намазваме с масло, после с кисело мляко, поставяме плънка и загръщаме краищата, а после завиваме на руло. Така процедираме с всички кори. Подреждаме в голяма тава. Отгоре намазваме отново с масло.
Печем на 200 градуса около 25-30 минути.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.
-
Над 20 хил. мигранти са прекосили Ламанша, за да се доберат до Великобритания
-
Италия си спомни за 43-те жертви на рухването на моста "Моранди" в Генуа
-
Турция неутрализира 11 бойци от ПКК при операции в Северен Ирак
-
Запорожката АЕЦ работи с риск от нарушаване на радиационна и пожарна безопасност
-
Пожар избухна в Сакар планина, между Свиленград и Тополовград
-
Земетресение край Кушадасъ паникьоса населението и туристите в курорта