Качамак със свинско по традиционна рецепта
11.01.2022 06:15; 24 часаВашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
Редовната ни читателка Наталия Панчева предлага традиционна рецепта за качамак със свинско месо.
ПРОДУКТИ:
Свинско месо
500 г царевично брашно
300 г сирене
100 г масло
1,5 л вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме солта във врящата вода и изсипваме наведнъж брашното. В средата му, с помощта на точилка, правим дупка, през която да излиза парата.
Сваляме качамака от огъня, след като ври 25-30 минути. Разбъркваме го с точилката, докато започне да се отлепва от съда.
Разпределяме качамака в широки чинии и го поръсваме с натрошеното сирене и разтопеното масло.
Разпределяме отгоре нарязаното на парчета и запържено в тиган месо.
Сервираме качамака топъл. По желание гарниран с натурални маслини, едро смляна лютеница и запечен на сух тиган шамфъстък.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.
-
Откриват обновеното детско отделение на болницата в Силистра
-
Бившият министър Иван Иванов: Служебният кабинет назначава кадри на ГЕРБ в земеделието, докато уволнява такива на БСП
-
Гръцкият премиер на почивка в Ханя (видео)
-
8 села с режим на водата в Търновско, в 4 тя е с ешерихия коли и нитрати
-
Нама задържани за убийството на швейцарския бизнесмен
-
Нает от ООН кораб се подготвя да отпътува от Украйна към Африка
-
8 грешки в денталната грижа, които унищожават зъбите
-
Меган Маркъл е била момиче на късмета, блогър и див купонджия
-
Необичайни употреби на лакочистителя в домакинството
-
Тийнът постоянно си сменя настроенията. Как да оцелеете?
-
Любимите фрази на насилника: проверете отношенията си
-
Напитка за почистване на бъбреците