Специалисти от АГ болница "Майчин дом" с прегледи в Димитровград

https://www.24plovdiv.bg/region/article/9910685 www.24chasa.bg

Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа днес Договор за сътрудничество и съвместна дейност в областта на здравеопазването, чрез извършване прегледи за майчино и детско здраве и за онкологичен скрининг със Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология "Майчин дом" ЕАД - София.

От страна на университетската болницата то е подписано от проф.д-р Иван Костов, д.м.н. В събитието и последващата го пресконференция, поради невъзможност на проф. Костов, участва д-р Николай Гешев, асистент по акушерство и гинекология в Клиника Патология на бременността, СБАЛАГ "Майчин дом" и основен координатор по изготвеното сътрудничество. Д-р Николай Гешев е специалист по акушерство и гинекология в София с медицински опит и интереси в областите ултразвукова диагностика, проследяване на бременност, скрининг в онкогинекология, колпоскопия и лечение на лезии на маточната шийка. Кметът на общината сподели задоволството си от предстоящата съвместна работа и благодари на д-р Гешев за оказаното съдействие. Той сподели, че община Димитровград ще продължи да се стреми към осигуряването на нови възможности за получаване на по-добри здравни услуги от гражданите в общината.

Д-р Николай Гешев, сподели, че като димитровградчанин се радва, че в Димитровград ще могат да се извършват подобен тип прегледи, тъй като скриниговите профилактични прегледи са изключително важни. Те ще обхващат четири основни направления: онкологичен скриниг, стерилитет, скрининг на рак на гърдата и обща гинекология.

Благодарение на сътрудничеството между най-голямата и най-стара АГ болница в страната и община Димитровград, специалисти от здравното заведение ще предоставят на място качествени медицински прегледи.  В пресконференцията участва и ВрИД зам.управител на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Алдин Карагьозов, който адмирира политиката на общината и каза, че с тези прегледи общината продължава да се грижи за здравето на своите граждани, като им предоставя достъпно високоспециализирано здравеопазване.  Кабинетът за прегледи ще се намира в МЦ "Шанс", а първите такива ще започнат от 10 юли, след предварително записване. Кметът допълни, че общината е спечелила проект за допълнително финансиране по проект "Интелигентна медицина (SMART_MED) и вече е обявена поръчка за офталмологична апаратура за очни прегледи, многопараметрични пациентски монитори за непрекъснато наблюдение на ключови витални параметри, респиратор за изкуствена белодробна вентилация за деца и възрастни и мобилиен дигитален ренген. 

СБАЛАГ "Майчин дом"

Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” е най-голямата и най-старата АГ болница в страната, разполагаща с 374 легла. Национален първенец по брой раждания, около 4000 на година, като голяма част от тях са случаи с утежнена бременност, с придружаващи заболявания, изискващи интензивни грижи и оперативно родоразрешение.

Водещо направление в работата на болницата са гинекологичните операции. В последните години в трите гинекологични клиники се извършват между 7000 и 8000 операции като в две трети от случаите се касае за най-големите по обем оперативни интервенции в областта на общата гинекология, урогинекологията, онкогинекологията и репродуктивната медицина.

Клиниката „Патология на бременността” се грижи за бременни с патология на бременността или съпътстващи заболявания, като хипертония, диабет, сърдечно-съдови заболявания, инфекциозни и други заболявания. Оценката на перинаталния риск в тези клиники, заедно с дейността на друга структура - Националната генетична лаборатория, правят „Майчин дом” почти пълен лидер не само в София, но и в страната при извършването на пренатален и антенателен скрининг на вродените и придобити аномалии на плода. Друго звено, с уникален характер за страната е Клиниката по неонатология. С базата си от 110 легла то осъществява интензивно лечение на новородени с ниско и екстремно ниско тегло.

 Д-р Николай Гешев, асистент по акушерство и гинекология в Клиника Патология на бременността, СБАЛАГ "Майчин дом"

Д-р Николай Гешев е специалист по акушерство и гинекология в София с медицински опит и интереси в областите ултразвукова диагностика, проследяване на бременност, скрининг в онкогинекология, колпоскопия и лечение на лезии на маточната шийка.

Образование

Завършва с отличие Медицински университет София през 2015 г. От 2016 г. специализира Акушерство и гинекология в СБАЛАГ "Майчин дом" София. Завършва магистратура по Здравен мениджмънт през 2017 г. към Факултета по обществено здраве в Медицински университет София.

Квалификации

Член на Български лекарски съюз;

Участие в над 30 национални и европейски конгреси и семинари по специалността.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившата боксова звезда Флойд Мейуедър бе зарязан от годеницата си. Стриптийзьорката Ана Монро обяви, че е приключила с боксьора. Причина за крайното й решение са действията на ексцентричния спортист. Мейуедър бе заснет да се разхожда с бившата си приятелка Галиен Набила в Ню Йорк. Това стана, докато гаджето му бе Лас Вегас

Българската делегация в Токио премина без проблеми всички тестове за коронавирус до момента. Спортисти, треньори и официални лица преминават ежедневно през задължителния протокол на организаторите. За съжаление не всички от останалите държави спазват препоръките. "В олимпийското село е лудница - разказа джудо треньорът Атанас Герчев

Петър Лесов не остана много доволен от жребия на неговата боксьорка Станимира Петрова (57 кг). Българката започва срещу колумбийката Яни Ариас, но на четвъртфинала най-вероятно ще се изправи срещу световната шампионка за 2018-а Ю-Тин Лин (Тайпе). "Жребият не е много добър. Боксьорката от Тайпе не е побеждавана от много години