Стартира строежът на новата сграда на Карин дом във Варна (Снимки)

https://www.24plovdiv.bg/region/article/9701553 www.24chasa.bg

На специално церемония днес бе направена първата копка на новата сграда на Карин дом. Парцелът е с площ 2450 м2, разположен в разширената централна част на Варна – между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров” (Зад Проектантска, в двора на средношколските общежития).

В събитието се включиха кметът на Община Варна Иван Портних, Коста Базитов, заместник –кмет, инж. директорът на дома Мая Донева, целият екип на Карин дом, родители, дарители и приятели.

Положеният основен камък беше специално подбран и донесен от екипа на Карин дом от градината на функциониращата в момента сграда. Така беше дадено и символично начало на новия център, който цели да продължи мисията да предостави комплексни услуги за деца със специални нужди и техните семейства, които да подпомагат тяхното успешно приобщаване, но вече в удобни и напълно адаптирани за това условия. 

Стартира строежът на новата сграда на Карин дом във Варна (Снимки)

Първата копка идва в навечерието на 25-тия юбилей на Карин дом, който стартира своята терапевтична дейност през далечната 1996г.

Стартира строежът на новата сграда на Карин дом във Варна (Снимки)

Цялата дейност на Карин дом в момента е събрана под покрива на някогашната вила на семейство Станчови, построена през 1908г., която не отговаря функционално на нуждите на организацията да развива своите терапевтични програми и обучения.

Именно това е причината през 2019г. Общинският съвет да вземе решение да дари на Карин дом терен с цел изграждане на нова сграда, чието финансиране осигурява частна фондация. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Последно сбогом с Иван Налбантов си взеха голяма част от известните актьори у нас. Легендата на българското кино и театър бе изпратен с аплодисменти. Сред учениците му са Ненчо Илчев, Ваня Щерева и Стефания Колева. Всички те пристигнаха в Театъра на българската армия, за да си вземат последно сбогом със своя ментор

Започна поклонението пред починалия капитан на националния отбор и ЦСКА Георги Димитров. Стотици се наредиха пред стадион "Васил Левски", за си вземат последно сбогом с легендата на българския футбол. Поклонението започна в 12,00 часа. Сред първите, които дойдоха бяха Димитър Пенев, Георги Велинов и Валентин Михов

Спортната водеща на bTV Флорина Иванова прибегна до помощ от колега. Симпатичната репортерка имаше проблеми с паркирането в близост до работното си място до НДК. На помощ й се притече Петър Бакърджиев. Опитният журналист седна зад волана и паркира возилото на Флори. След което получи огромна усмивка и куп благодарности