Строежът на детска градина в Търговище се бави заради жалба срещу обществената поръчка

https://www.24plovdiv.bg/region/article/11968894 www.24chasa.bg
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров Снимка: Архив

Строежът на Детска градина № 5 "Червената шапчица" н Търговище се бави заради обжалване на обществената поръчка от отстранен от нея участник. Причината за отстраняването е липса на посочени цени за някои от позициите в публичното състезание. Това разясни по време на виртуалната си приемна кметът на общината д-р Дарин Димитров.

"Въпреки че Комисията за защита на конкуренцията се произнесе в наша полза и заяви, че няма проблем, фирмата е подала жалба и във Върховния административен съд /ВАС/", уточни кметът.

В момента се очаква решението на ВАС, като законовият срок за това изтича в началото на август. Едва след това ще може да се пристъпи към сключването на договори с вече спечелилия поръчката и да започне строителството.

От общината припомнят, че 2 млн. лв. за изграждането на нова сграда да детската градина са осигурени по програма към Министерството на образованието и науката. Съгласно разписаните в програмата срокове и правила, грубият строеж трябва да е завършен преди края на 2022 г.

Очакванията обаче са сроковете да бъдат удължени, разясни д-р Димитров.

"Имаме и разговори за увеличаване на средствата, защото всички знаете какво се случва с цените в момента“, коментира още кметът.

Д-р Димитров е категоричен, че теренът, върху който ще бъде построена сградата, няма да се продава и там ще има единствено ново детско заведение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пие ли се вино от ритоните и защо те са толкова важни за владетелите? Защо по ритоните има изобразени престъпления и хулигански прояви? Що е то коньопетел? Отговори на тези въпроси и още много любопитни факти дава директорът на РИМ Сливен доц. д-р Николай

Само 1 г. след като роди момиче Любомира Казанова "подарява" сестричка на София  Втора дъщеричка очаква златното момиче Любомира Казанова. Грацията показа наедряло коремче в басейна по време на лятната си семейна почивка, а до нея във водата е първородната й рожба София. Снимката в социалната мрежа е придружена с текст: "Малката ми любов Софи и

Изящна е Виктория Готева не само на екрана, но и извън него, цялата в червено - все едно слиза от комунистическия събор на Бузлуджа. Водещата на новините по Би Ти Ви заложи на огнения цвят и прикова мъжките погледи край НДК с елегантен червен костюм, очертаващ стройната й фигура. "Въоръжена" с червено конче, вероятно против уроки