Търсят сестра, рехабилитатор и трудотерапевт за социален център в Търновско

https://www.24plovdiv.bg/region/article/11878918 www.24chasa.bg
Росица Димитрова с екипа на новия социален център СНИМКА: Община Велико Търново

Община Велико Търново създаде нова социална услуга

в подкрепа на хората с психични разстройства и с интелектуални затруднения.  Центърът е с капацитет 40 места и се реализира в изпълнение на проект на Община Велико Търново по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Временно се помещава в село Пчелище, до приключване адаптирането на сградния фонд в село Церова кория, общ. Велико Търново, уточняват от местната администрация.

За успешното реализиране на социалната услуга са назначени 9 души персонал: управител, двама социални работници, педагог, психолог, четирима трудотерапевти. Търсят се още медицинска сестра, рехабилитатор и трудотерапевт. Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, връчи трудовите договори на специалистите в услугата и ги запозна с предизвикателствата в социалната работа с лица с интелектуални затруднения и психични разстройства.

В рамките на проекта срокът за предоставяне на услугата е дванадесет месеца.

Центърът  осигурява почасови услуги за рехабилитация, трудотерапия, трудово наставничество, консултиране, информиране и подкрепа, включително и на хората, полагащи грижи за такива близки, мобилна работа, както и съответните профилирани дейности за подкрепа.

Цели се възстановяване на уменията за самостоятелен начин на живот, социално включване и целогодишно ползване на услугата от широк кръг нуждаещи се хора с увреждания; осигуряване на качествена грижа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Финансови зависимости са основната причина това ръководство на БФС начело с Борислав Михайлов да са се вкопчили така яростно във властта и да търсят всякакви юридически трикове да протакат делата в съда. Това твърди пред "България Днес" специалистът по спортно право Георги Градев. Михайлов призна в интервю за "Гонг"

В страхотна форма и на точки видяха Весела Бабинова радостните папараци на "България Днес". Актрисата смело крачи из София и може да се похвали с фигура, по-добра от тази, преди да забременее. Бабинова роди в един и същи ден с приятелката си Луиза Григовора през 2020 г. Дъщеря й се казва Йоана, а Луиза има момче - Бран. Да са живи и здрави

Атанас Фурнаджиев е близък до спорта ни, вярвам, че нещата ще потръгнат "Изгониха ме от биатлона", призна олимпийската ни шампионка в този спорт Екатерина Дафовска. На Общо събрание преди два дни тя бе сменена като президент на федерацията от Атанас Фурнаджиев, който бе и вице в БФС. "Доста усилия положиха и настоящият министър в оставка Радостин