Седмична карта за транспорта в София ще струва 20 лв., за 72 часа - 15 лв.

https://www.24plovdiv.bg/region/article/11877756 www.24chasa.bg
Предлага се нова тарифна политика за пътуване в градския транспорт. СНИМКА: Снимки: Архив

За 1,60 лв. ще се пътува с възможност за безплатно прекачване до 30-ата минута, а срещу 2,20 лв. - за 1 час

Пътуванията в градския транспорт на София вече ще се плащат за време. Билетчето "30 плюс" ще струва 1,60 лв., като в рамките на половин час всеки ще може да се прикачи на друго превозно средство. Цената на билет "60 плюс" ще струва 2,20 лв., като отново се дава опция за неограничен брой прекачвания в рамките на час. Това предвижда проект на промени в Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт.

Ако през първите 30 минути пътникът се прекачи безплатно на друго превозно средство, той ще завърши пътуването си, независимо от неговата продължителност. Същата възможност се дава и за билетът "60 плюс". 

Какви ще са новите карти

Билетът за нередовен пътник, който се продава от контрольорите, е с цена от 40 лева, а при невалидиран документ санкцията е 3 лева.

Както "24 часа" писа промените в наредбата са предложени от Комитет за наблюдение на внедрената автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в обществения градски транспорт на територията на Столична община.

Вносителите, които са представители на всички политически групи в СОС, са приели, че транспортният сектор в световен мащаб се намира в период на съществени промени, свързани с използването на нови технологии, продукти и услуги, които допринасят за промяна в нагласите и изискванията на клиентите. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Финансови зависимости са основната причина това ръководство на БФС начело с Борислав Михайлов да са се вкопчили така яростно във властта и да търсят всякакви юридически трикове да протакат делата в съда. Това твърди пред "България Днес" специалистът по спортно право Георги Градев. Михайлов призна в интервю за "Гонг"

В страхотна форма и на точки видяха Весела Бабинова радостните папараци на "България Днес". Актрисата смело крачи из София и може да се похвали с фигура, по-добра от тази, преди да забременее. Бабинова роди в един и същи ден с приятелката си Луиза Григовора през 2020 г. Дъщеря й се казва Йоана, а Луиза има момче - Бран. Да са живи и здрави

Атанас Фурнаджиев е близък до спорта ни, вярвам, че нещата ще потръгнат "Изгониха ме от биатлона", призна олимпийската ни шампионка в този спорт Екатерина Дафовска. На Общо събрание преди два дни тя бе сменена като президент на федерацията от Атанас Фурнаджиев, който бе и вице в БФС. "Доста усилия положиха и настоящият министър в оставка Радостин