Прекратиха договор за 120 млн. лева за модернизация на 23 км жп релси

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11507817 www.24chasa.bg
Договорът е с българо-унгарския консорциум, на стойност 120 млн. лв. без ДДС и включва проектиране, строителство и доставка на материали за 23-километровия железопътен участък.

Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) прекрати договора с изпълнителя на проекта за модернизация на жп линията от София до Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията.

Договорът е с българо-унгарския консорциум, на стойност 120 млн. лв. без ДДС и включва проектиране, строителство и доставка на материали за 23-километровия железопътен участък.

Първоначалните срокове за завършване на обекта са били до края на 2020 г. От датата на стартиране на договора фирмата-изпълнител е извършвала основно доставки на материали, а реалният физически напредък за строителните дейности е едва 43%, уточняват от Министерството на транспорта и съобщенията.

В кратки срокове НКЖИ ще обяви нова процедура за строител на жп линията.

Министерство на транспорта и съобщенията и НКЖИ извършиха проверки по всички договори за рехабилитация на железопътни линии в страната. Резултатите от тях показват много ниски нива на физическо изпълнение за по-голямата част от договорите, подписани от 2019 г. до края на 2021 г.

По разпореждане на министър Николай Събев НКЖИ ще засили контрола на строителните дейности и качеството на изпълнение на обектите. Компанията няма да одобрява постъпили искания за актуализация на стойностите на вече сключени договори за строителство, в резултат от проведени обществени поръчки. В случай, че фирма-изпълнител декларира невъзможност да изпълнява договорните си отношения, ще се разглежда и варианта за прекратяването му.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пие ли се вино от ритоните и защо те са толкова важни за владетелите? Защо по ритоните има изобразени престъпления и хулигански прояви? Що е то коньопетел? Отговори на тези въпроси и още много любопитни факти дава директорът на РИМ Сливен доц. д-р Николай

Само 1 г. след като роди момиче Любомира Казанова "подарява" сестричка на София  Втора дъщеричка очаква златното момиче Любомира Казанова. Грацията показа наедряло коремче в басейна по време на лятната си семейна почивка, а до нея във водата е първородната й рожба София. Снимката в социалната мрежа е придружена с текст: "Малката ми любов Софи и

Изящна е Виктория Готева не само на екрана, но и извън него, цялата в червено - все едно слиза от комунистическия събор на Бузлуджа. Водещата на новините по Би Ти Ви заложи на огнения цвят и прикова мъжките погледи край НДК с елегантен червен костюм, очертаващ стройната й фигура. "Въоръжена" с червено конче, вероятно против уроки