Изключиха таймерите на 20 светофара във Варна, въвеждат нов режим

https://www.24plovdiv.bg/region/article/10467713 www.24chasa.bg

През последната година бяха изключени обратните броячи, по-популярни сред водачите на МПС като таймери, на 20 светлинно регулирани кръстовища, съобщиха за "24 часа" от общинското предприятие ТАСРУД.

Тази промяна е свързана с реализацията на проект за въвеждане на режим "Местно гъвкаво управление" на тези кръстовища, който ще улесни достъпа за хора с увреждания на общо 46 места за пресичане, изградени са и 25 интелигентни пешеходни пътеки със светлини модули.

Спирането на таймерите от ТАСРУД обясняват така: при режим "Местно гъвкаво управление" работата на светофарните уредби, в зависимост от броя на автомобилите, се удължава, респективно намалява продължителността на отделните фази на светофарния цикъл.

При това положение не съществува възможност да се визуализира оставащото време на зеления сигнал за превозните средства в съответното направление, понеже в началото на този сигнал никой не може да прогнозира колко ще бъдат преминалите превозни средства и колко удължена или скъсена ще бъде съответната фаза от светофарния цикъл.

Обратните броячи могат да визуализират оставащото време на съответния сигнал само при твърд цикъл на светофарната уредба, но не и при режим на "Местно гъвкаво управление". На светофарните уредби с пешеходна заявка обратните броячи за автомобилни и пешеходни потоци няма да се премахват, допълват от ОП “Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение”.

Новият режим ще окаже влияние и на т. нар. “зелени коридори” поради различната продължителност на всяка една фаза в светофарния цикъл.
Координираният режим е съобразен с автомобилните потоци и е зависим от часовия интервал - в един часови диапазон той е в една посока, а в друг часови диапазон е в обратна посока.

Трасета със “зелен коридор” във Варна са светофарните уредби по бул. "Владислав Варненчик" - от Централна поща до кръгово при Автогара и по бул."Христо Ботев" - Матроски клуб/бул."Мария Луиза"/бул."Осми Приморски полк".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

? Кои са жените в живота на Илия Павлов ? Защото сватбата на Илия Павлов с Дарина е срам за него и за баща му ? Какви съвети за жените дава Павел Найденов на сина си За всичко това и още много любопитни ситуации разказва бащата на Илия Павлов - Павел Найденов - в минипоредицата от 6 епизода на в. "България днес"

Правилата са за всички, включително и за Джокович Без връзки и пари нямаш шансове Григор не беше единственият добър от своето поколение Кой е той Васил Младенов е необикновен тенисист. Освен със спорт, той се занимава с музика, завършва и социология в Ню Йорк. Неговата майка е рускиня, а дядо му Лев Шулга е известен треньор в бившия СССР

Смело си джитка из столицата Борис Бонев. Въпреки заплахите за живота му лидерът на "Спаси София" обикаля из града и се среща с познати във видимо добро настроение и без да изглежда притеснен. Снимки: България