50 деца в нужда получават учебни пособия с кампанията „Шанс за равен старт"

https://www.24plovdiv.bg/region/article/10197838 www.24chasa.bg
1260 лв. бяха събрани в кампанията на младите търновски ротарианци. Снимка - Ротаракт- Велико Търново
1260 лв. бяха събрани в кампанията на младите търновски ротарианци. Снимка - Ротаракт- Велико Търново

Младежите от Ротаракт - Велико Търново приключиха успешно кампанията ''Шанс за равен старт''. Тя цели да подпомогне ученици от семейства в нужда да започнат първия учебен ден наравно със съучениците си, като им осигури необходимите пособия за учебната година.
Кампанията се реализира на две нива, съобщават от организацията.
През месец август бяха организирани благотворителни събития - театрална постановка "Женска царство", Quiz турнир, концерт на "4етно" и "Идепея", спортни тренировки и щанд за ръчно направени бижута.
В периода от 20.08. до 03.09. в седем книжарници във Велико Търново имаше кампания по събиране на учебни пособия, където всеки желаещ можеше да закупи пособия и да ги остави на определените за целта места в обектите.
Средствата за закупуване на учебните пособия бяха събрани чрез благотворителните събития в продължение на един месец и чрез даренията на учебни материали в пунктовете, обособени в различни книжарници във Велико Търново.
Събитията бяха организирани, благодарение на театрален състав ''Мелпомена'' с постановката ''Женско царство''. От търновски фитнес  бяха организирани спортни тренировки на открито. За да са пълноценни тренировките от други компании бяха предоставени напитки. Беше поставен и щанд за ръчно изработени бижута. Последните събития, които се организираха, бяха куиз вечер проведена в заведение край Конниците и концерт на група ''4етно'' и трио ''Идепея''.
Сумата, събрана от всички събития, възлиза на 1260 лева. С нея ще бъдат закупени пособия и раници, с които ще се подпомогнат 50 деца от училищата СУ ''Владимир Комаров'', СУ ''Вела Благоева'' и ОУ ''П.Р. Славейков'' във Велико Търново.
Щедро дарение беше предоставено и от клуб Powwow, необходимо за 15 ученици.
Ротаракт е партньор на Ротари Интернешънъл. В него членуват млади професионалисти на възраст между 18 и 30 години.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зевзеци във Варна си направиха шега за Хелоун няколко седмици предсрочно слагайки скелет с престилка и стетоскоп на прозореца на кооперацията, в която живеят. Снимка: Фейсбук/Забелязано във

Бизнесменът Георги Попов, който беше в Дубай със съдружника си Васил Божков, спокойно обикаля из столицата, видя "България Днес". Попов се видя с приятел край известен хотел и двамата си спретнаха безгрижна раздумка. Снимки: България

Като многоръкия Шива е фолкпевицата Ани Хоанг. Изпълнителката смогва едновременно да държи чаша с топла напитка, да пуши електронна цигара и да разхожда малкото си куче. И всичко това, докато сърфира по тесните тротоари в центъра на столицата. А облеклото й е наистина шармантно и маскировъчно. Снимки: България