Ръководството на Община Русе подкрепи развитието на железопътния транспорт в Европа

https://www.24plovdiv.bg/region/article/10191726 www.24chasa.bg
Снимка: Община Русе

Заместник-кметовете на Община Русе Златомира Стефанова и Димитър Недев посрещнаха снощи експрес „Свързана Европа“ (Connecting Europe Express), пътуващ през европейските столици в рамките на месец по повод Европейската година на железопътния транспорт. Това съобщиха от пресцентъра на община Русе.

От 2 септември до 7 октомври влакът „Свързана Европа“ ще премине през територията на 26 страни, за да повиши осведомеността за ползата от железниците и да разкаже за предизвикателствата, които все още стоят пред европейските страни в сферата на транспорта. Идеята е в експреса свободно да се качват граждани, които да дискутират бъдещето на железопътния транспорт с представителите на Европейската комисия и ръководителите на компетентните институции в съответната страна.
Сред пасажерите в него бяха Дирк Бекерс — изпълнителен директор на Европейската изпълнителна агенция климата, инфраструктурата и околната среда /СТЕА/ и Хералд Руйтерс - директор в Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ на Европейската комисия, отговарящи за намаляването на парниковите газове от транспортните средства и превръщането на Европа в първия климатично неутрален континент, съгласно Зелената сделка.

Най-старата жп гара в България се намира именно в Русе и в нея се помещава единственият в страната ни Музей на транспорта. Във връзка с бъдещото му развитие общината работи съвместно с БДЖ.
„Надяваме се, че музеят ще получи необходимата популярност сред бъдещите гости на града ни“, сподели пред гостите Златомира Стефанова.
До момента влакът е преминал през Португалия, Испания, Франция, Италия, Австрия, Хърватия, Босна, Сърбия, Северна Македония и България, и днес продължава своето пътуване към Букурещ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зевзеци във Варна си направиха шега за Хелоун няколко седмици предсрочно слагайки скелет с престилка и стетоскоп на прозореца на кооперацията, в която живеят. Снимка: Фейсбук/Забелязано във

Бизнесменът Георги Попов, който беше в Дубай със съдружника си Васил Божков, спокойно обикаля из столицата, видя "България Днес". Попов се видя с приятел край известен хотел и двамата си спретнаха безгрижна раздумка. Снимки: България

Като многоръкия Шива е фолкпевицата Ани Хоанг. Изпълнителката смогва едновременно да държи чаша с топла напитка, да пуши електронна цигара и да разхожда малкото си куче. И всичко това, докато сърфира по тесните тротоари в центъра на столицата. А облеклото й е наистина шармантно и маскировъчно. Снимки: България