Бай Георги, който въди кози и прасета в Пловдив: Помощ, изчезна ми пръчът!

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/9019061 www.24chasa.bg
Бай Георги Тренчев скърби за пръча си. Снимка: 24plovdiv.bg

В дълбок траур е изпаднал 66-годишният Георги Тренчев, който от  години въди кози, прасета, пуйки и патици в района на Транспортна болница в Пловдив.

Човекът буквално плаче, че осми ден му няма пръча Гошо. Тежал около 100-ина килограма и ощастливявал 10 кози. Мъжкарят скъсал синджира и изчезнал. Повече от седмица стопанинът му безуспешно го търси.

"Ако някой го е намерил и и го взел, нека ми го върне. Не става за колене, защото месото му мирише", моли бай Георги, изместен в цял Пловдив с животните си, които разхожда на паша в кв. "Кючук Париж". Според него, за да стане годен за консумация, трябва да се кастрира и една година да се храни, за да изчезне миризмата.

"Пръчът се познава лесно - с голяма брада е и без рога, има звънец на шията. Беше вързан с един синджир, но го скъсал и избягал.  А 10 кози го чакат. Останаха без ерген", тюхка се бай Георги. Той разказа, че миналата година Гошо пак бил изчезнал, но след 3 дни се върнал сам. Този път обаче дългото му отсъствие е притеснително за стопанина му. 

Сега бай Георги е дал десетте си кози на свой познат, който имал два пръча.

"Но те ще са малко за моите и неговите. Мъжкарите няма да смогнат да ги заплодят без моя Гошо", кахъри се 66-годишният мъж.

Години наред той отглеждаше стоката си буквално до едно от частните висши училища в Пловдив. Но хората там събрали подписка и той преместил козите в обора на свой приятел. Останалата стока - пуйки, кокошки и патици, си е при него.

Комшиите протестирали, че козите ще им пренесат бълхи.

 Допреди две седмици Тренчев имал и 150-килограмово прасе, което развеждал из "Кючук Париж" като атракция за жителите на квартала. Лоши хора обаче подхвърлили отрова и уморили не само шопара, но и кучето му. 

"На кого преча? Отглеждам си животинките в своя имот, но се извървяха куп институции да ме проверяват и да ми пишат актове - Инспекторат, полиция, Агенция по храните", обяснява Тренчев. По думите му едните казвали, че има право да гледа толкова животни, а другите - обратно. 

Царят дава, пъдарят - не, отбелязва бай Георги. И е категоричен, че ще продължава да се занимава животни. През 2013-а той влезе в челните страници на пловдивските медии, след като цъфна със стадото си кози пред общината в знак на протест, че не му разрешавали да ги отглежда.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро