Ивайло Нойзи Цветков събра 26 “дълбаещи” интервюта в книга

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/13498161 www.24chasa.bg

На страниците на “Диалози” са публикувани разговорите му с популярни имена от различни сфери на живота

В дебютната си книга “Диалози” Ивайло Нойзи Цветков събира разговорите си с 26 популярни личности от различни сфери на живота.

“Тази книга се явява по спешност сега, когато разговорът изглежда потрошен и невъзможен. Явява се, за да ни покаже, че все пак е бил възможен и още е. (Е ли?)

Разговорът като размишление, разговорът като разминиране на милионите полета между нас, разговорът като размяна на даровете на мисълта, разговорът като разум в един свят, български и небългарски, сякаш забравил Просвещението, ако изобщо го е живял.

Дълбаещи диалози, които Ивайло Нойзи Цветков смело води, за да достигнем някаква твърд, здраво място или да се убедим, че такова няма, без това узнаване да ни доведе до отчаяние”, пише за книгата Георги Господинов.

Самият той е един от героите в книгата. Сред другите са Георги Лозанов, Ицо Хазарта, преди да стане депутат, Харалан Александров, Явор Гърдев, Камен Донев, Алек Попов, Денис Ризов и т.н.

Ивайло Нойзи Цветков посвещава дебютната си книга, издадена от “Книгомания”, на жената до себе си - Мария Игнатова.

“Аз ги наричам “диалози” или “беседи” (в някакъв древногръцки смисъл и “диатриби”), което е малко по-различно от чисто журналистическия жанр “интервю”. Грубо казано, в интервюто търсиш конкретна истина, докато в тези равностойни беседи предлагаш размисли за евентуална обективна истина, доколкото тя е постижима. И всъщност подаваш ръка на читателя в стил “помогни ми да те възвися”. Т.е. разглеждам тези беседи и като “триалози” – аз, един вид модераторът, той/тя, събеседникът, и от трета страна, читателят, който общува опосредено с мисловността, която предлагаме”, казва самият автор за книгата си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившият вратар на Испания и "Реал" (Мадрид) Икер Касияс заби нова журналистка. Красавицата се казва Ана Куилес и работи за италианския телевизионен канал Rai 2. Двамата се появяват за първи път заедно през 2019 г., когато журналистката прави филм за Икер след прекарания инфаркт. Постепенно двамата се сближават и италианските медии твърдят

Емили с тротинетката вдигна на крак цял етаж в столичен мол. Трансмомичето изважда спрей и заплашва да обгази всички, стана ясно от клип, качен в социалната мрежа. Според авторите на клипа действията на Емили не са провокирани с нищо от околните, но явно е под стрес и готова да атакува. Коментарите под публикацията не закъсняха

Спекула и кражби на хуманитарка  Алчността е безсмъртна! Звезда В Сирия лопатите и кирките изчезват, в Турция литват цените на одеялата и свещите  Първи обвинения за кражби на хуманитарна помощ и спекулативна търговия повдига турската прокуратура след опустошителните земетресения. Следствените органи в южната ни съседка са получили голям брой