НДК - нови 6 коледни подаръка и топки от Катар: чети, гледай футбол и спечели

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/13240923 www.24chasa.bg

Щанд №203, втори етаж, Източно крило - енциклопедии на България, на най-обичания спорт и на лова, комплект “Седемте сестри”, Зайчето Питър и качествена литература от издателство “Труд”

Без маски се завръща Зимният панаир на книгата от днес до 12 декември в Националния дворец на културата в София.

Подаръкът от Книгоиздателска къща “Труд” са нови книги и енциклопедии за деца и възрастни с голяма отстъпка - 20%.

Търсете ни на обичайното място - щанд №203, на 2-и етаж, Източно крило. Ето най-атрактивните акценти:

1. Световна

футболна

енциклопедия"

Мондиалът в Катар е в разгара си. А специалното футболно издание, посветено на най-великата игра, е от 2022 г. и е с автор спортният гуру Румен Пайташев. Той бе почетен лично от Роналдо Феномена в Катар в чест на 9-те световни първенства, които журналистът е отразявал.

Авторът на “Световната футболна енциклопедия” е с твърди корици, хиляди илюстрации, информация за футболисти, треньори и съдии.

Само от днес до 12 декември в НДК всеки, закупил енциклопедията, играе за 24 официални футболни топки от мондиала.

Единственото, което трябва да направите, е да попълните своите контакти и да ги оставите в специална кутия на щанд № 203 на издателска къща "Труд" в НДК. Нашият финал е на 19 декември – ден след големия футболен. Тези, които са закупили книгата от сайта на издателството, www.trud.cc играят автоматично в томболата.

2.Българска ловна

енциклопедия

Новото, допълнено издание на “Българска ловна енциклопедия” от Мир Богоев е най-пълното и задълбочено изследване за всичко, свързано с историята и практиката на най-древния начин за препитание. Първият раздел представя историята на лова от праисторическо време до наши дни. Вторият разглежда ловното оръжие и различните ловни практики. Третата част представя ролята на кучето в лова, а четвъртата се занимава с дивеча: различните видове птици и бозайници. Специално внимание е отделено на ловните правила и оформянето им в Кодекс на честта на ловеца. Илюстрациите са на проф. Виктор Паунов.

3.Лидерство”

на Хенри Кисинджър

Най-новият труд на Хенри Кисинджър, издаден от КК “Труд” през 2022 г., е сред бестселърите. Авторът анализира живота на шестима изключителни лидери чрез отличителните стратегии на държавното управление, които според него са въплъщавали: Конрад Аденауер и “стратегията на смирението”; Шарл дьо Гол и “стратегията на волята”; Ричард Никсън и “стратегията на равновесието”; Ануар Садат и “стратегията за трансцендентност”; Ли Куан Ю и “стратегията на върховите постижения” и Маргарет Тачър и “стратегията на убеждението”.

4.Коледни изненади

от Зайчето Питър

Колекцията “Светът на Зайчето Питър” се обогатява редовно с нови истории, допълващи класическата библиография на Биатрикс Потър със съвременни интерпретации, нови приключения и различни юбилейни и подаръчни издания. “Честита Коледа, Питър” и “Коледа идва” са перфектен подарък за децата.

Книжките са илюстрирани в класическия стил на Биатрикс Потър, а в “Коледа идва” има занимателни коледни задачки за всеки ден до празника. В каталога на поредицата има и книга със звуци от природата, книжки с капачета и интерактивни елементи, книги за по-големи с класически истории за Зайко Питър.

5.Пълен комплект

на сагата

“Седемте сестри”

Почитателите на “Седемте сестри” от Лусинда Райли ще получат пълен комплект на сагата. Специални тиражи има за Зимния панаир, а цената е промоционална при купуването на цялата поредица.

Сагата е за Мая и петте ѝ сестри, които се събират в дома от детството им – внушителния замък “Атлантис”, разположен на брега на Женевското езеро, – за да почетат паметта на осиновителя си татко Солт, който им е оставил изненадващо писмо до всяка.

Поредността на книгите е: 1. Историята на Мая, 2. Али, 3. Ася, 4. Кики, 5. Тиги, 6. Електра.

6. “50-те най-бележити

български владетели

и пълководци”

От хан Кубрат  до цар Борис III – в тази книга са събрани 50 от най-бележитите и доблестни мъже, блестящи военни стратези, умели ръководители, често намирали несправедливо своята смърт.

Чисто новият том от патриотичната поредица “50-те най-…” е една от големите премиери на панаира.

В НДК ексклузивно ще намерите и пълен комплект с 12-томната “Голяма енциклопедия БЪЛГАРИЯ” на КК “Труд”, носител на “Златен лъв” на Асоциация “Българска книга” . Цената на 12-те тома е 130 лв. при пазарна - 180 лв.

Срещи с авторите

7 декември, 16 ч - Мир Богоев, автор на “Българска ловна енциклопедия”

8 декември, 15 ч - Иван Гарелов и “Неизпратени писма до Маргарита”

9 декември, 16 ч - Васил Люцканов, автор на “Душите ни страдат красиво”

10 декември, 11 ч - Лилия Илиева и поетичната ѝ книга “DELETE. Без сбогуване”

Срещите са на щанд №203

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Семейството мечтае детето им да има нормално детство  Не може да се обръща и да си държи главата изправена  "Мечтаем Далия да има нормално детство." Тези сърцедокосващи слова са на майката на борбеното дете Вероника Ризова, което е само на годинка и два месеца. За съжаление вместо да проходи и да има нормално детство

Той е спрял момчето от училище, разбрал е, че водя битка, за да го открия в Чечня  "Бившият ми мъж е спрял сина ни от училище и му смени името, разбирайки, че водя битка за неговото намиране и засега съм сложила пауза на моята война за детето ми." Това сподели в изповед пред "България Днес" моделката Марешка Бардем

Бъдещият тъст на Данчо Караджов искал да го разстреля при първата им среща. Това се случва десетки години назад във времето. "Когато се запознахме, Мариана беше на 15, а аз на 18. Един ден баща й грабна пушката, насочи я срещу мен и пита: "Какво правиш с дъщеря ми, тя е 8 за 9 клас", обясни музикантът за първата си среща с бъдещия си тъст