Минеков: Следващият министър ще бъде длъжен да изпълни всичко, което ще започна

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/12265733 www.24chasa.bg
Министърът на културата Минеков със зам.- министрите доц. д-р Славов и проф. Танева СНИМКА: Георги Кюрпанов

Искам да ви обещая, че всички добри намерения ще се превърнат в задължения. Следващият министър ще бъде задължен да изпълни всичко, което сме отбелязали като изключително важно. Това каза служебният министър на културата Велислав Минеков на официална пресконференция, на която представи приоритетите на културното министерство в следващите два месеца. 

"Съгласил съм се да дойда заради всички точки, които останаха недовършени", каза още Минеков. Той заяви, че ще дава чести пресконференции за медиите, за да се знае какви са намеренията на културното министерство. "Периодът е твърде кратък, но аз знам как следващият министър да бъде длъжен да го изпълни, има законов ред. Започнахме да работим, няма празен ден, няма събота, няма неделя", заяви служебният министър на културата.

"Ще направя всичко възможно да започна финансиране. Почваме същата битка наново - битката за бюджета на министерството", каза Минеков.

Той изреди основните приоритети за "нещастния мандат от два месеца", в които ще бъде служебен министър. Сред тях са откриване на културен институт в Тирана, както и  културен институт на Албания в София, спешни аварийни работи по застрашени културни обекти, процес по създаване на регистър на независимите артисти, инициативни групи за промени в Закона на културното наследство, в Закона за авторските права, Законът за радио и телевизия. 

Той каза, че предходното министерство не е отпуснало финансиране за  теренни археологически проучвания, за фестивали и събития и реставрация. 

А като наследство от бившия министър Атанас Атанасов е получил "половин тон неподписани документи", които той ще трябва да подписва в рамките на часове. "Наследих и  240 молби за лични срещи. Ако ги изпълня всичките, трябва да остана до 2050-а година. Ще дам предимство на срещи с добри намерения, но по-голямата част са жалби", каза Минеков.  

Министърът представи и заместниците си, които и през 2021-а заемаха същите постове. Това са Борислава Танева и Пламен Славов. 

Зам.-министър на културата Борислава Танева
Зам.-министър на културата Борислава Танева СНИМКА: Георги Кюрпанов

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С китара в ръка и на бос крак със сандали крачи из централните столични улици Камен Донев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът се радва на есенните слънчеви лъчи по тениска, а неотменно с него е и препълнена чанта с багаж. Снимки: България

Бронзовата медалистка с ансамбъла ни по художествена гимнастика от Рио 2016 Християна Тодорова отдели време за женски приказки с приятелки. Неотдавнашната "грация" използва един от все по-редките вече топли дни да се види на по кафе с дружките си, докато нейният приятел, тенисистът Димитър Кузманов, се поти с ракетата

Не му стига меденият месец на Ненчо Балабанов и това си е! Прясно ожененият актьор не може да се насити на жена си Кристин и й се мята дори когато е на публично място. Ненчо страстно разцелува половинката си по време на турнира "София Оупън", зад гърба на седналата пред него Поли Генова. Освен Балабанов страстни почитатели на тениса се оказаха и