Не стихва интересът към покупка на ваканционен имот по Черноморието

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/11854947 www.24chasa.bg

Активността на пазара на ваканционни имоти у нас се запазва стабилна през 2022 г. въпреки предизвикателствата в международен и икономически план. Българите продължават да бъдат мотивирани да се сдобият с имот, за да съхранят спестяванията си, а ваканционните апартаменти продължават да са по-бюджетно решение от градските. Това сочат наблюденията на строително-инвестиционната компания Green Life Development & Resorts.

„Противно на очакванията за по-слаб сезон, динамиката на пазара на ваканционни имоти към момента се запазва. Инфлацията влияе на поведението на хората, като ги кара да търсят сигурно вложение на парите си. Много потребители разглеждат ваканционните имоти като изгоден  вариант, тъй като цените им, макар да нарастват леко през 2022 г., запазват значително по-ниски нива от тези на градските жилища“, коментира Теофил Петров, изпълнителен директор на Green Life Development.

По думите му, това дава възможност на хора, които имат налични спестявания, макар и по-скромни, да ги вложат в сигурен актив, който освен това да ползват по време на семейните  ваканции.

„По време на пандемията много българи преоткриха българското Черноморие. Като ключово предимство те посочват близостта му, ведно с удобството, което притежанието на собствен имот предоставя. Много от българските собственици в нашия комплекс ползват ваканционните си апартаменти на принципа на лятната вила извън града – в някои случаи прекарват цялата си ваканция тук, а в други -  идват само за уикенда, избягвайки необходимостта от предварително планиране и резервации”, посочва Екатерина Желяпова, търговски директор Ваканционни имоти, Green Life Development.

Бюджетът за покупка на втори дом се движи в интервала между 60 и 120 хил. евро. Купувачите са основно семейства с малки деца, които държат на разположение на комплекса да има детски кът, екстри като басейни и релакс зони, както и другите възможности за спорт и активност извън традиционните занимания на плажа. Клиентите търсят възможност за покупка на имот, който да ползват за семейните си ваканции, без да са ангажирани с неговата поддръжка. Основната група клиенти разчитат на собствени средства за покупката. За разлика от инвестицията в градски имот, където хората често ползват банков кредит за финансиране на сделката, то, за да купят имот за почивка, купувачите традиционно финансират изцяло сделката.

„В момента не наблюдаваме разпродаване на имоти от страна на руските граждани, въпреки опасенията това да се случи заради ограничения им достъп до страната ни. Повечето от тях предпочитат да запазят собствеността си, тъй като техният престой традиционно е дълготраен. Освен това, много от тях очакват през следващия сезон затрудненията да са отминали и те да могат свободно да ползват имотите си”, допълва Желяпова.

В отговор на продължаващия интерес от купувачите, от строително-инвестиционната  компания Green Life Development & Resorts изграждат нова фаза – Secret Garden, който е на етап Акт 14. Проектът се намира в близост до гората, изцяло в унисон с природата – ниско строителство, много зеленина, множество пешеходни и велоалеи.

Green Life Beach Resort Sozopol e комплекс от затворен тип на първа линия на плаж Каваци. Разполага със собствена плажна ивица и богато озеленяване. За пълното спокойствие на собствениците, Green Life Beach Resort Sozopol предлага цялостна поддържка и управление на имотите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Финансови зависимости са основната причина това ръководство на БФС начело с Борислав Михайлов да са се вкопчили така яростно във властта и да търсят всякакви юридически трикове да протакат делата в съда. Това твърди пред "България Днес" специалистът по спортно право Георги Градев. Михайлов призна в интервю за "Гонг"

В страхотна форма и на точки видяха Весела Бабинова радостните папараци на "България Днес". Актрисата смело крачи из София и може да се похвали с фигура, по-добра от тази, преди да забременее. Бабинова роди в един и същи ден с приятелката си Луиза Григовора през 2020 г. Дъщеря й се казва Йоана, а Луиза има момче - Бран. Да са живи и здрави

Атанас Фурнаджиев е близък до спорта ни, вярвам, че нещата ще потръгнат "Изгониха ме от биатлона", призна олимпийската ни шампионка в този спорт Екатерина Дафовска. На Общо събрание преди два дни тя бе сменена като президент на федерацията от Атанас Фурнаджиев, който бе и вице в БФС. "Доста усилия положиха и настоящият министър в оставка Радостин