С три биса Народният театър посрещна "Буря"-та с Боб Уилсън

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/10425167 www.24chasa.bg
Актьорите впечатлиха с превъплъщения СНИМКА: Гергана Дамянова

С три биса и куп аплодисменти премина първата премиера на постановката "Бурята" от Уилям Шекспир, режисирана от Робърт Уилсън в Народния театър "Иван Вазов" на 18 ноември.
Изключителната актьорска класа, перфектната работа на целия екип и режисьорските умения се понравиха на публиката, която след две отлагания, дълго очакваше великолепното събитие.
Гостуването и работата на Робърт Уилсън на сцената на Народния театър е един от най-големите проекти на театралната институция, който постави театъра редом със световните тенденции и затвърди ролята му на водещ културен институт у нас.
В двата поредни дни - 18 и 19 ноември, Голяма сцена се превърна в арена на истинска театрална феерия, дирижирана от световния авангардист Робърт Уилсън. Изключителни актьори в лицето на Веселин Мезеклиев, Радина Боршош, Жаклин Даскалова, Василена Винченцо, Явор Вълканов, Стоян Пепеланов, Пламен Димов, Валентин Ганев, Зафир Раджаб, Константин Еленков, Стефан Къшев, Васил Драганов, Ненчо Костов, Гергана Змийчарова, Вяра Табакова, Владислава Николова превърнаха спектакъла в незабравимо преживяване, което публиката възнагради с дълги аплодисменти.
След края на първата премиера на 18 ноември, Уилсън и екипа му, заедно с актьорския състав и екипите от театъра, се срещнаха и с част от публиката на специално организиран коктейл във фоайето на Първи балкон.
Междувременно се разбра и че Народният театър ще посрещне Нова година с театралния си хит "Бурята". Спектакълът ще се играе на 31 декември, в навечерието на новогодишния празник.
Общо шест дати има прочитът на Шекспировата пиеса на Уилсън до края на годината - ще се играе на 27 и 28 ноември, 18, 19, 30 и 31 декември 2021 г. В продажба са и билетите за месец януари 2022 г., когато спектакълът ще се играе на 16, 18, 26 и 27 януари 2022 г.

Боб Уилсън се обърна към българската публика с прочувствени думи
Боб Уилсън се обърна към българската публика с прочувствени думи СНИМКА: Гергана Дамянова

Талантливо присъствие показаха и младите актриси
Талантливо присъствие показаха и младите актриси СНИМКА: Гергана Дамянова

Великолепната игра си спечели аплодисментите на зрителите
Великолепната игра си спечели аплодисментите на зрителите СНИМКА: Гергана Дамянова

Интересни костюми, великолепни декори съпровождаха спектакъла
Интересни костюми, великолепни декори съпровождаха спектакъла СНИМКА: Гергана Дамянова

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баща за пример е Асен Блатечки. Актьорът чинно изчака сина си Борил пред училище, след което го хвана за ръка и в шеги и закачки го отведе вкъщи, забелязаха нетрепващите папараци на "България Днес". Снимки: България

С новопридобитата си слава трябва да се справя Стоян Димитров. Полицаят, който стана известен в "Игри на волята", макар и с униформа, бе разпознат от свои почитателки. Те веднага обградиха мачото и го засипаха с въпроси, на които Димитров любезно отговори. Cнимки: България

Щастие излъчват Драго Симеонов и половинката му София Маринкова. Неспиращите папараци на "България Днес" уловиха журналиста и актрисата на обиколка из софийските улици, на която и двамата изглеждаха супер весели. Маринкова дори бе в закачливо яке с червени мотиви, вероятно заради идващите коледни празници