Майките на Мария Игнатова и Нойзи разбрали за сватбата в последния момент

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/10272017 www.24chasa.bg
Мария Игнатова и Ивайло Цветков-Нойзи се венчаха в с. Житен. СНИМКА: ИНСТАГРАМ

800 дни вече сме заедно, казаха тв водещата Мария Игнатова и културологът, юрист и спортен коментатор Ивайло Цветков-Нойзи в предаването "На фокус" по Нова телевизия, дни след сватбата си в село Житен.

На въпрос на Лора Крумова защо са избрали скромно тържество, той обясни: "Това сме ние, това което ни обединява е английската сдържаност с елементи на минимализъм, без твърде бравурно, насилено, да няма заря." 

"Това е за нас двамата, много държах никой друг да не разбере, защото ни засяга само нас - допълни и Игнатова - дори майките ни не знаеха дни преди сватбата." 

"Отделни граждани и цели колективи вероятно се вълнуват от това, но ние избрахме село Житен, близо до Нови Искър, където имам честта да се познавам със свещеника, много красиво мястото, идеята бе да е камерно - ние, кумовете, децата Ани и Виктор, майките ни."

От разговора стана ясно дъщерята на Цветков и сина на Игнатова се познават от френския лицей. 

На въпрос имало ли е еуфория в децата, Нойзи се пошегува: "То ние много не се вълнувахме, та децата."

От думите им стана ясно, че са заедно почти от началото на пандемията. 

"Вече не се чувствам виновна, че не ми се излиза, сега осмислям какво ще правя с неговото нахлуване в моя живот", допълни Игнатова.  

"Както апостол Павел и ние вървим по пътя към Дамаск и ни се случва, като нямаш любов, нямаш нищо", обясни спортният коментатор. 

На въпрос къде е изчезнал Нойзи, който не е бил така сантиментален, той отговори, че не обича да го наричат с този прякор.  

"Ние много си приличаме, опит за състояние на пълно спокойствие", каза Ивайло. 

На въпрос дали искат да погледнат света през очите на другия, тв водещата обясни, че й е любопитно, но само за кратко, за да не си изгуби душата. 

"Ако можеше да се видиш през моите очи, щеше да останеш изумена -  това нали го репетирахме - засмя се той. - Много ми е интересно да погледна през нейните очи - какво ни се случва, очевидно сме във форсмажор, след 75 г. период без война в Европа, човек трябва да е по-смирен, да отрече потребителския императив и да не е епидермален. 

Запитани какво мислят за политическата ситуация, Цветков отговори, че се намираме в нещо като скрита хедония в политиката: "Никой не изпитва удовлетворение и заради това се поражда този хаос, дали от него ще се родят титани, аз съм скептичен." 

Гласуването е обща дейност, но за мислещи хора, посочи Игнатова. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившият футболист на Левски Симеон Славчев нервно обикаля около автомобила си, видя "България Днес". Атлетът е забелязан край столичен хотел, където паркира стария си джип и цъкайки си на телефона, се отправи към сградата. СНИМКИ: България

В забързаното си всекидневие певицата Сантра няма време за кулинарни подвизи в кухнята. Затова и е решила да се довери на едно от столичните заведения, откъдето си поръчва храна за вкъщи, видя "България днес". Хем става по-бързо, хем е по-лесно. Снимки: България

Актрисата Биляна Петринска излезе на разходка около Народния театър в столицата с фамозна леопардова блузка, която да се връзва с модерната й чанта, видя "България Днес". Петринска има няколко предстоящи постановки и използва свободното време да се зареди със слънчева енергия, докато разговаря по телефона