Каназирева твърда: Няма да допуснем нова концесия в Белащица

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/9569261 www.24chasa.bg
Дани Каназирева

"Хората да са спокойни. Удължаването на срока за концесията на "Холсим" за кариерите в Белащица не е започнало и няма да го разрешим".

Това твърди областният управител Дани Каназирева по повод подписката на 5 населени места, които не желаят фирмата да възобнови дейността си.

"Нормативно "Холсим" има право да иска удължаване, друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем в правова държава. Вярвам, че всички институции ще реагират така, че това да не се случи, тъй като има много предпоставки и общественият интерес ще бъде максимално защитен", категорична е Каназирева.
Тя посочва, че тепърва ще се изискват документи, за да се прецени ще се извърши ли оценка за въздействие върху околната среда.
"Категорично ще изразим отрицателно становище срещу удължаването на концесията", твърди областният управител. До 2 месеца очаквали да има изготвени проекти за санитарно охранителни зони около водоизточниците в Белащица.
Според главният експерт от областната управа инж. Митко Стойчев кариерните площи ще попаднат в поясите 2 и 3, което прави самата добивна дейност недопустима.
"А относно по-ранното заявеното от "Холсим" искане за разширяване на площта на концесията, хората изобщо не трябва да имат притеснения, тъй като към настоящия момент срокът за представяне на доклад по ОВОС, поискан от концесионера вече е изтекъл на 27.02.2021г. и следва процедурата да бъде прекратена", убедена е Каназирева.
Тя заявява пълната си подкрепа към жителите на засегнатите населени места.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сама си изхвърля боклука фолкпевицата Мария, видя "България Днес". Миньончето чинно занесе до контейнера торбата със смет, която беше със сериозни за нея размери. След като освободи място в колата си, Мария запълни багажника с торбички с покупки. Браво! Снимки: "България

Най-добрият български плувец Антъни Иванов се раздели с ученическата си любов. Той е скъсал с гаджето си Габриела Димитрова преди няколко месеца, научи "България Днес". Оттогава е сам и няма нова любима до себе си. "Приятелка нямам - сподели един от най-популярните ни спортисти. - Предпочитам да не коментирам нещата между нас

"Очаквам разговор с Любо Пенев. Ако той поиска отново да бъда на стадион "Българска армия", ще се отзова, но крайното решение е на ръководството на клуба." Това заяви пред "България Днес" легендата на ЦСКА Петър Жеков, който в разгара на предизборната кампания обясни, че е бил нежелан в Борисовата градина заради участието си като кандидат за