Зико води ученици на стаж в американски завод край Пловдив

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/8759935 www.24chasa.bg

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместникът му по образование Стефан Стоянов ще дадат утре старт на първата производствена ученическа практика в завода на американската компания "Сенсата", който се намира край града. Предприятието е за сензори.

23 ученици от 11-ти и 12-ти клас на Професионалната гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) ще преминат през двуседмично обучение, което е част от плана за дуално обучение.

Децата ще имат задължителен инструктаж по безопасност и практика  по предварително подготвени проекти. Разделени на групи по няколко души, спазвайки изискванията за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, те ще имат свои ментори, които ще им помагат в усвояването на нови знания и практическата им приложимост.

Зико води ученици на стаж в американски завод край Пловдив

Производствената практика е част от стартиралото сътрудничество между Сенсата Пловдив и гимназията. Компанията има за цел да подпомогне и засили влиянието върху цялата екосистема и дългосрочно да инвестира в младите таланти в региона.

С началото на новата учебна година 2021, " Сенсата Пловдив" ще приеме и първите си ученици от 8-ми клас, за да постави началото на изграждане на стандарт за дуално практическо обучение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на