ЕК одобри помощ до 800 хил. за 1500 фирми (Обзор)

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/8756911 www.24chasa.bg

Еврофондовете да не се намаляват, поиска Борисов от Шарл Мишел

1500 средни фирми в България могат да получат помощ до 800 000 евро, след като Европейската комисия одобри предложената от правителството схема на стойност 200 млн. лв.

Помощта ще е достъпна за всички фирми без тези от селското стопанство, финансите и хазарта. Целта на схемата е да осигури ликвидност на компаниите.

“Предстои да разширим обхвата на подпомаганите сектори. Вече стартира и програмата за подкрепа на микро- и малки предприятия. По нея бизнесът ще може да получи между 3 и 10 хил. лв. безвъзмездна помощ”, коментира новината от Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Предложените от ЕК фондове за кохезионната и селскостопанската политика да не бъдат намалявани заради схемите за подхомагане на икономическото възстановяване на ЕС от кризата, причинена от COVID-19, поиска премиерът във видеоразговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Новият бюджет на ЕС ще е тема на първия присъствен съвет на евролидерите на 17 и 18 юли в Брюксел.

16,7 млрд. евро от фондовете и 12,3 млрд. по плана за възстановяване на ЕС трябва да получи България според предложението на ЕК от края на май.

ЕС да финансира проекти за “зелена” енергия и в региони, които до момента не са развивали въглищни централи, поиска още Борисов от Шарл Мишел по отношение на т.нар. Зелена сделка.

Инструмент за засилване на реформи и стимулиране на частните инвестиции ще предложи Мишел на съвета в средата на месеца. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на