Ботьо Ботев за Къро и Таки: Ученици на Мето Илиенски и Жоро Илиев, сега са във война

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/14542759 www.24chasa.bg
Ботьо Ботев Кадър: Нова тв

Къро и Таки са били ученици на Мето Илиенски, а после - под ръководството на Георги Илиев. Двамата са влезли заедно в престъпния свят, но сега са във вражда. Това разказа криминалистът Ботьо Ботев.

Според него е нормално да няма много изнесена информация за четворното убийство РЮА, а местният журналист, бил в района, не е казал нищо съществено. Ботев обаче обърна внимание, че на разпространените кадри няма твърде много хора, за разлика от взрива край кортежа край автомобила на главния прокурор.

"Там са само хора, които осъществяват дадената дейност", коментира той.

Къро е една от известните фигури още от юношеските си години. Прекалено богата информация има за него в България. Две момчета излязоха в престъпния свят с дребни престъпления в Люлин. Тръгнаха по този път с кражби, каза криминалистът. Другото момче е Таки. Започнали с кражби, после с коли, а после са работили под ръководството на известния бос Мето Илиенски.

"Те бяха негови ученици дълго време, приемайте го, че работеха за него, под негово ръководство, придобиваха доста богат опит, познавайки личността на Илиенския", обясни Ботев.

"След Илиенския, даже преди неговото отвличане, те вече бяха под ръководството на Жоро Илиев. Съответно продължиха по този път. След убийството на Жоро Илиев вече бяха придобили опита, имаха връзките", коментира той.

Между двамата приятели възникнаха съществени противоречия, те се разделиха, в момента са в една война бих казал, вражда, обясни той.

Ами е фигура, възникнала покрай Къро и е под него. Той имал съучастие в казино в Свиленград, но всъщност било на Къро. Имал и бизнеси в София, но реалният им собственик отново бил Каменов.

Той е влязъл в прекалено груби неща в наркотрафика. Например случая в "Слатина" - кашоните с банани. Не мислите ли, че това е случаен факт? Банани, които влязоха в негова база, коментира той и припомни за случая с бананите, пълни с наркотици.

"Знаете ли, че Таки имаше обвинение? Не искам да говоря за какво. Скоро беше прекратено от главния прокурор", каза Ботев.

По моя информация има хора замесени в определени бизнес-политически среди, свързани с въпросния Ами, каза още той. Не трябва да се изключва версията Къро да се е замесил в конфликти и в РЮА.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Витрините оглежда, докато минава покрай тях Тони Зетова. Знаменитата волейболистка се движи из София в небрежен спортен вид и никой не може да отрече, че изглежда много, много добре. Снимки: България

Сладко-сладко си похапнаха Алек Алексиев и Константин Вълков. Актьорът и журналистът поседнаха на дружески обяд, който поляха културно с червено винце. Наздраве! Снимки: България

ММА боецът Валентин Бенишев има предложения от две големи организации, разказа самият той за Спортната джунгла. Непобеденият талант се завръща в петък на голямата галавечер Max Fight 54 в Пловдив. Бившият съперник на Ислам Махачев ще се бие с румънеца Габриел Буфтя, съобщи jungle.bg. „За сега не водя преговори с нито една от въпросните вериги