Трима младежи в ареста и трима с парична гаранция за 21,5 кг канабис

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13145631 www.24chasa.bg
Съдебната палата в Кюстендил.

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на 3- ма от обвиняемите шестима младежи за държане с цел разпространение на канабис. По отношение на останалите 3- ма, съдът определи мярка за неотклонение „Парична гаранция“.

Окръжна прокуратура – Кюстендил бе внесла искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение по отношение и на 6-имата обвиняеми. В него се посочва, че на 21 ноември 2022 г. е било извършено претърсване и изземване в махала „Марена“ в района на с. Соволяно, област Кюстендил. В изоставена постройка е било открито незаконно държано с цел разпространение наркотично вещество – канабис. Общо количество на предмета на престъпното деяние е 21,557 килограма.

Окръжен съд – Кюстендил счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента, може да се направи обоснованото предположение за съпричастност и на 6-имата задържани лица. Съдът намира, че за всички няма реална опасност от укриване, като има предвид, че трима от тях са ученици, а другите трима учат или работят и не са правили опит да прикриват следи, напротив съдействали са на разследването.

По отношение на трима от тях: Л.Д. (на 18 години), С.Й. (на 18 години) и Н.К. (на 22 години) е налице реална опасност от извършване на престъпление. Тримата имат от началото на месец ноември активна роля при намирането, съхранението, обработката и продажбата на наркотичното вещество, като двама от тях имат и обременено съдебно минало.

Останалите трима обвиняеми С.Й. (на 22 години), Д.Б. (на 22 години), и Д.Д. (на 18 години) са с по- нисък интензитет на участие в инкриминираното деяние. За тях съдът определи мярка за неотклонение „Парична гаранция“, в размер на по 2 000 лв.Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С метро ходи на работа Николай Денков. Бившият образователен министър няма проблеми да се повози на подземната железница, стиснал предварително принтиран документ в ръка. Снимки: България

Голям речен шаран се закачи на въдицата на късметлия, борят го над половин час Невероятна слука споходи риболовец на река Струма в навечерието на големия християнски празник Никулден. Мъжът отива край реката с фина въдица в опит да улови кефали, но на малката му кукичка се закача внушителен шаран. След продължителна борба речният гигант е изваден

След успеха на биографичните си книги Георги Тошев е замислил нов проект. Писателят журналист обикаля из София и не спира да говори по телефона. За финал Тошев се видя със свой приятел. Снимки: България