Румен Минчев: Стипендиантската програма на Хуауей предоставя неограничени възможности за трупане на знания и умения

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13132645 www.24chasa.bg
 • Разказ на един от участниците в стипендиантската програма на Хуауей, който работи вече година в компанията
 • Материалите на програмата са представени по изключително предразполагащ начин и ученето става лесно
 • Хуауей предоставя неограничени възможности за трупане на знания и умения
 • Румен Минчев е на 23 години и от 1 година вече е част от екипа на Хуауей Технолоджис България като специалист по продажби. Завършил „Софтуерно инжeнерство“ в Софийския университет, решава да вземе участие в стипендиантската програма на Хуауей Технолоджис България, което променя живота и професионалния му път. Той е награден с отличие Golden seed за изключителни постижения в стипендиантската програма ICT Talents training SFTF scholarship program. За мотивацията, мечтите и реализацията на един млад човек, разказва самият Румен.

  - Румен, разкажи ни малко повече за себе си (образование, хобита, мечти).

  - Завършил съм бакалавър "Софтуерно инженерство" в Софийския университет. Тази специалност е изключително трудна и предизвикателна, но предоставя много възможности за хората, които търсят развитие в тази сфера. Старая се свободното си време да го посвещавам на различни каузи и да посещавам събития, които да обогатяват моите знания и умения в различни сфери. Затова изборът ми на работа се базираше на възможността за учене и развитие. Хуауей предоставя неограничени възможности за трупане на знания и умения за всеки, който проявява желание. Част от мечтите ми, свързани с кариерното ми развитие, се базират точно на постоянният растеж, липсата на застой и непрекъснато променящата се среда, в която адаптирането те прави по-добър всеки ден.

  - Когато кандидатства за стипендиантската програма какво си мислеше и очакваше?

  - Когато научих за стипендиантската програма на Хуауей, проявих сериозен интерес към нея, въпреки че фокусът на моята специалност беше в друга посока. Имах базовите знания, но въпреки това имах съмнение, че ще мога да се справя, знаейки успехите и лидерската позиция на Хуауей на световния пазар. Тези съмнения изчезнаха, когато станах част от програмата. Материалите са представени по изключително предразполагащ начин и ученето става лесно за желаещите да вникнат в света на Хуауей, но от другата страна, като част от екипа на тази голяма компания, а не само като потребители или крайни клиенти на най-разнообразните устройства и услуги. Препоръчвам програмата с две ръце на всеки студент, който има желание за развитие в тази сфера.

  - Вече 1 година си част от екипа на Хуауей - разкажи ни какво ти даде тази една година, на какво те научи.

  - От почти една година съм част от екипа на Хуауей и имах възможност за създаване на много ценни контакти със специалисти от световна величина в различни сфери, които могат да предадат знанието си на всеки, който желае да се развива. Тези контакти със специалисти са в основата на по-задълбочено запознаване с необятния свят на Хуауей. Дори и днес, след почти една година, аз ежедневно научавам нови неща, което е прекрасно за всеки, който иска да е част от нещо толкова мащабно. Много често се организират и обучения, чрез които служителите се запознават с иновациите в технологичния свят. Това знание, натрупано чрез обученията и колегите, е в основата на успешните проекти, които като част от екипа на Хуауей имах възможност да реализирам през тази година. Тази година ме научи, че няма невъзможни неща, когато вложиш максимума от себе, за да достигнеш там, където искаш и винаги ще има хора, които ще те подкрепят.

  - Как се виждаш след 5 години.

  - Не бих искал да правя смели прогнози за това как се виждам след 5 години, но искрено се надявам да имам възможността да продължавам да съм част от среда, в която ежедневното развитието е основна ценност и където чрез труда си можеш да постигнеш много и да достигнеш до толкова много хора, правейки живота им много по-добър.

  Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

  С метро ходи на работа Николай Денков. Бившият образователен министър няма проблеми да се повози на подземната железница, стиснал предварително принтиран документ в ръка. Снимки: България

  Голям речен шаран се закачи на въдицата на късметлия, борят го над половин час Невероятна слука споходи риболовец на река Струма в навечерието на големия християнски празник Никулден. Мъжът отива край реката с фина въдица в опит да улови кефали, но на малката му кукичка се закача внушителен шаран. След продължителна борба речният гигант е изваден

  След успеха на биографичните си книги Георги Тошев е замислил нов проект. Писателят журналист обикаля из София и не спира да говори по телефона. За финал Тошев се видя със свой приятел. Снимки: България