Издигнаха огромни български знамена на входа на София

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/12621901 www.24chasa.bg
Кадър NOVA NEWS

Човекът, който е платил от джоба си пилоните и националните флагове, е черногорец

Огромни знамена на входа на София на Околовръстното шосе и един български трикольор украсява индустриалната зона на “Военна рампа”. Човекът, който е издигнал и платил от джоба си пилоните и националните флагове е Исмаил Абазович, съобщи NOVA NEWS.

Той е роден в Черна гора в семейство на сръбкиня и бошняк. Исмаил напуска бивша Югославия и заминава за Турция. Там прекарва 40 години, за да открие своя втори дом в България. Тук растат синовете му, тук се раждат внуците му. Исмаил обаче следва една житейска философия – когато успяваш, трябва и да дадеш. И той решава да даде на София гордостта в небето да се развява българският флаг.

Примерът е заразителен. И тогава идва предложението от кмета на район “Сердика” Тодор Кръстев. Ново знаме да бъде издигнато на най-високото място в квартала, така, че да се вижда от километри.

Проектът е изготвен от главния инженер на район "Сердика" Никола Онов. Изпълнител е самият Исмаил Абазович. И скоро всичко е готово.

Дни преди Денят на независимостта, в небето се развява огромен български флаг. Проектът излиза на общината 30 000 лв. Всяко знаме струва по 1800 лв.

Кметът на район “Сердика” Тодор Кръстев се зарича, че това е само началото и вече подготвя нов проект за ново знаме, което ще украси квартал “Бенковски”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

След успеха на биографичните си книги Георги Тошев е замислил нов проект. Писателят журналист обикаля из София и не спира да говори по телефона. За финал Тошев се видя със свой приятел. Снимки: България

На пазар с мъжа си отиде Петя Буюклиева. Огнената певица и съпругът й носеха найлонови торби с покупки и побързаха да се приберат в дома си. Снимки: България

На протест срещу хартиената бюлетина се появи в четвъртък вечерта Лена Бориславова. Бившата говорителка на кабинета "Кирил Петков" се беше пременила с шапка с помпон и дълго разговаря със свои съмишленици. Снимки: България