Столичният общински съвет прие промени в Наредбата за преместваеми обекти

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11969941 www.24chasa.bg
Георги Георгиев, СОС Снимка: Фейсбук

Столичният общински съвет прие изменения и допълнения в Наредбата за преместваемите обекти, за рекламните, информационните и монументално-декоративните елементи на територията на Столична община.

Предложенията за промени в нормативната уредба бяха инициирани от председателя на СОС Георги Георгиев. В подготовката им бе отделено много време в срещи и дискусии с граждани, представители на бизнеса, експерти и всички заинтересовани страни. От проведените обществени обсъждания бяха получени множество предложения, внимателно разгледани и около 25 от тях одобрени.

Ето и някои от тях - възможност за разполагане на щендери с плодове/зеленчуци и цветя пред стационарни търговски обекти във II-ра градска зона, следвайки добрите практики от модерните европейски градове; въвеждане на ред за поставяне на къщички за кучета и котки с оглед изискванията на Закона за защита на животните; възможност за поставяне на рекламни елементи в терените на зелената система на Столична община; предвиждане на разумни и допустими изключения за използването на фасадите на сградите за поставяне на рекламни елементи и редица други предложения, подобряващи дейността на добросъвестните търговци и лицата, извършващи дейност чрез рекламни елементи и преместваеми обекти.

„Най важното е, че успяхме да въведем нови правила за търговците, използващи преместваеми обекти, така че да се гарантират качеството на градската среда, обществения интерес и безопасността на гражданите. Освен това регламентираме ясна отговорност на дружествата, доставящи електричество, топлоенергия, вода и газ на преместваемите търговски обекти.

С промените разширяваме дефиницията за преместваем обект чрез въвеждане изцяло нова категория съоръжения и елементи – открити щандове, апарати, грилове, хладилни витрини, щендери, колички и др. и не на последно място актуализираме действащите наредби и синхронизирането им със законодателството“, коментира Георгиев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пие ли се вино от ритоните и защо те са толкова важни за владетелите? Защо по ритоните има изобразени престъпления и хулигански прояви? Що е то коньопетел? Отговори на тези въпроси и още много любопитни факти дава директорът на РИМ Сливен доц. д-р Николай

Само 1 г. след като роди момиче Любомира Казанова "подарява" сестричка на София  Втора дъщеричка очаква златното момиче Любомира Казанова. Грацията показа наедряло коремче в басейна по време на лятната си семейна почивка, а до нея във водата е първородната й рожба София. Снимката в социалната мрежа е придружена с текст: "Малката ми любов Софи и

Изящна е Виктория Готева не само на екрана, но и извън него, цялата в червено - все едно слиза от комунистическия събор на Бузлуджа. Водещата на новините по Би Ти Ви заложи на огнения цвят и прикова мъжките погледи край НДК с елегантен червен костюм, очертаващ стройната й фигура. "Въоръжена" с червено конче, вероятно против уроки