Колективната интелигентност на България се събира за първи път в "Българския Давос"

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10468123 www.24chasa.bg
Пламен Русев. Снимка Архив

Всички хора, които имат значение ще търсят хигиенични и устойчиви решения за страната

Колективната интелигентност на България ще се събере на 14 декември в София Тех Парк. На форума Powers Summit, зад който стоят основателят на Webit Пламен Русев и основателят на Атлантическия клуб Соломон Паси, среща за първи път лице в лице новата власт, бизнес лидерите и гражданския сектор за градивен диалог.

Д-р Соломон Паси
Д-р Соломон Паси

“Целта на т. нар. Българският Давос е да наложи хигиена в комуникацията между властта, бизнеса, науката и гражданския сектор.” казва д-р Пламен Русев, съорганизатор на Powers Summit.
“С Фондация Webit решихме да помечтаем заедно - какво се случва, ако бизнесът, гражданският сектор и науката имат прозрачен публичен канал за обсъждане на важните въпроси от бъдещето с хората, които вземат политическите решения днес. Най-добрите конкретни идеи от дискусиите ще намерят място в крайния документ, който тази среща ще предложи на новото поколение политици в България", каза д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България.
Всички хора, които имат значение в областите образование, здравеопазване, кибер сигурност, финанси, енергетика и зелена сделка ще са там.
Вдъхновение за срещата е дошло от световния икономически форум в швейцарския град Давос, където всяка година се обсъжда бъдещето на света.
Нова ТВ, Дарик Радио и "24 часа" ще имат свои преки включвания от срещата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гей афера в сръбския футбол тресе обществеността в западната ни съседка. Става въпрос за двама играчи, които са бисексуални, съобщава "Курир". И двамата крият като крак на змия склонността си към един и същи пол, а за параван служи фактът, че се представят публично като примерни, семейни хора. Но това не е всичко

Може да си супер звезда на театралната сцена и в киното, но когато живееш в България, това не значи кой знае какво. Доказва го актьорът Стефан Мавродиев, който сам си пазарува каквото му е необходимо и си носи торбите. Ако беше в Америка, щеше да има поне двама помощници. Снимки: България

Шестото място в слалома на олимпиадата в Пекин не е невъзможна мечта за най-добрия ни алпиец Алберт Попов. Мнението си пред "България Днес" казва легендата на родните ски Петър Попангелов, който има две шести места на игрите в Лейк Плесид през 1980 г. и в Сараево през 1984 г. точно в най-техничната дисциплина