Над половината млади китайци си лягат късно

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10450954 www.24chasa.bg

Огромната част от младите китайци си лягат късно, е показало проучване на финансовата медия 36Kr, проведено на базата на представителна извадка от 1857 души, съобщи Радио Китай.

Данните сочат, че за 80 процента от китайските млади хора „оставане до късно“ означава след полунощ, докато 61 процента са на мнение, че идеалният начин на живот изисква ранно ставане. В същото време, 69 процента от анкетираните са отговорили, че лягат да спят след полунощ, а 33 процента остават будни до 1 сутринта. Броят на младите хора, които си лягат преди 23 часа, е едва 5 процента.

По-голямата част от тези, които стоят до късно – 72 процента, го правят, за да гледат фирми или кратки видеоклипове, 51 процента преглеждат социалната мрежа „Сина Уейбо“ (Sina Weibo) или сайта за въпроси и отговори „Джъху“ (Zhihu), близо 33 процента играят игри, а 27 процента работят извънредно.

Над половината млади китайци си лягат късно

В класацията на тези, които стоят до най-късно начело са хората със свободни професии – над 79 процента, следвани от работещите в интернет и финансовата индустрии.

Необвързаните също са склонни да стоят по късно, сочат още резултатите от проучването. Сред 1857-те души, участвали в анкетата, 67 процента са мъже и 33 процента жени. Около 82 процента са работещи, а останалите 18 процента са студенти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Не изпуска от ръка телефона си Деница Гаджева, известна и като Сидерова, установиха тайнствените папараци на "България Днес". Половинката на Волен демонстрира перфектна визия, облечена в черни дънки, яке и шапка. Снимки: България

Гей афера в сръбския футбол тресе обществеността в западната ни съседка. Става въпрос за двама играчи, които са бисексуални, съобщава "Курир". И двамата крият като крак на змия склонността си към един и същи пол, а за параван служи фактът, че се представят публично като примерни, семейни хора. Но това не е всичко

Може да си супер звезда на театралната сцена и в киното, но когато живееш в България, това не значи кой знае какво. Доказва го актьорът Стефан Мавродиев, който сам си пазарува каквото му е необходимо и си носи торбите. Ако беше в Америка, щеше да има поне двама помощници. Снимки: България