1 млн. са гледали Радев и Герджиков по БНТ (Обзор)

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10416172 www.24chasa.bg
Румен Радев и проф. Анастас Герджиков се здрависват в тв студиото на БНТ СНИМКА: Десислава Кулелиева, БНТ

Над 200 000 души са проследили дебата и в онлайн платформите на телевизията

Близо милион зрители са гледали дебата между кандидатите за президент проф. Анастас Герджиков и Румен Радев, който бе излъчен на живо в четвъртък вечерта по БНТ от 20 до 21,30 часа. Още над 200 000 души са проследили дискусията на дигиталните платформи на обществената телевизия. Това сочат данните на пийпълметричната агенция ГАРБ Аудиенс Межърмент България.

Въпреки продължителността на директното предаване и на гърба на сериалите и риалити форматите по търговските телевизии дебатът е поддържал средно по 900 хил. зрители през цялото време.

Началото на дискусията е проследено от 850 хил. зрители, като по време на дебата се покачва до 980 хил.

Дебатът по БНТ 1 е най-гледаното предаване в българския телевизионен ефир в четвъртък. Делът на младата аудитория (от 18 до 34 години) достига до 34,7% от всички зрители пред екрана в часа на излъчването.

По време на дебата водещата Аделина Радева следи за стриктното спазване на регламента, приет предварително и от двата щаба.

БНТ имаше едва три дни за организация на тв срещата, както и за създаването на регламент, който да спазва етичния и конструктивен тон на дебата.

“Това беше едно от най-големите предизвикателства в кариерата ми. Най-важното за мен беше да го проведа на нивото на президентската институция и да спазя точно регламента, изготвен от БНТ и приет от двамата претенденти”, каза Аделина Радева след предаването.

В деня на балотажа водещи от сутринта по БНТ ще са Христина Христова и Мариана Векилска. Следобед ще са Мая Костадинова и Георги Любенов. Резултатите и анализите в края на изборния ден ще бъдат представени от Бойко Василев, Добрина Чешмеджиева и Аделина Радева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гей афера в сръбския футбол тресе обществеността в западната ни съседка. Става въпрос за двама играчи, които са бисексуални, съобщава "Курир". И двамата крият като крак на змия склонността си към един и същи пол, а за параван служи фактът, че се представят публично като примерни, семейни хора. Но това не е всичко

Може да си супер звезда на театралната сцена и в киното, но когато живееш в България, това не значи кой знае какво. Доказва го актьорът Стефан Мавродиев, който сам си пазарува каквото му е необходимо и си носи торбите. Ако беше в Америка, щеше да има поне двама помощници. Снимки: България

Шестото място в слалома на олимпиадата в Пекин не е невъзможна мечта за най-добрия ни алпиец Алберт Попов. Мнението си пред "България Днес" казва легендата на родните ски Петър Попангелов, който има две шести места на игрите в Лейк Плесид през 1980 г. и в Сараево през 1984 г. точно в най-техничната дисциплина