68 месеца затвор за "Стария лапач", държал наркотици на депо у дома си

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10299230 www.24chasa.bg

Наказание от 5 години и 8 месеца затвор и глоба 20 000 лв. получи за подсъдим, който се призна за виновен в държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Присъдата за 68-годишния Николай Н., наричан "Стария лапач", бе дадена от Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова. Николай Н. се призна за виновен по време на разпоредителното заседание по делото, а съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата му. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Николай Н. от Дупница е многократно осъждан. Той се призна за виновен в това, че на 19.04.2021 г. в Дупница, в къща и пристройка към нея, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества на обща стойност 1729 лева, както следва: 282 таблетки оксикодон, с тегло от 62.06 грама, на стойност 124.08 лева и 53,5 грама амфетамин, на стойност 1605.00 лева, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.
Подсъдимият Николай Н. се признава за виновен и в това, че на 19.04.2021 г, в гр. Дупница, по ул. „Вардар" е управлявал лек автомобил „Нисан", с концентрация на алкохол в кръвта си 1.03 на хиляда.
Съдът приспада от наказанието „лишаване от свобода“ времето, през което подсъдимият е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 19.04.2021 г. до влизане на споразумението в сила.
Предвид наложеното ефективно наказание, Окръжен съд – Кюстендил потвърди взетата по отношение на Николай Н. мярка „Задържане под стража“. Определението подлежи на обжалване пред САС.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Човек и добре да живее, се качва на такси дори когато цената му е вдигната. Това се случи на Любен Дилов-син, който, без да се притеснява от завишените тарифи на бакшишите, смело се повози из центъра на столицата само ден преди да завали снегът. След като се разплати, Дилов продължи с бодра крачка по задачки

Точно като в стария хит от осемдесетте Станислава Айви често-често си намества очилата, докато обикаля из София, установиха трудолюбивите папараци на "България Днес". Водещата, която е и писателка, позната под името Станислава Кара, се запаси със сок и кафе, които й донесе колега с лъскава джипка. Станислава с наслада си пийна сока от морков

Баща за пример е Асен Блатечки. Актьорът чинно изчака сина си Борил пред училище, след което го хвана за ръка и в шеги и закачки го отведе вкъщи, забелязаха нетрепващите папараци на "България Днес". Снимки: България