Радио Китай: Вашингтон трябва да отговоря за произхода на COVID-19

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/9920132 www.24chasa.bg

Въпреки че се появяват все повече факти и доказателства за произхода на COVID-19, американски политици продължават да тиражират неверни информации и да го свързват с Китай.

Неотдавна съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан заяви, че ако Китай не продължи да разследва произхода на новия коронавирус, страната ще бъде изолирана от международната общност, предаде Радио Китай. 

Говорителката на Белия дом Джен Псаки също заяви че САЩ и техните съюзници ще окажат натиск върху Пекин, за да принудят страната „да участва“ в инициираното от тях разследване.

САЩ нямат право да заплашват и принуждават Китай да изпълнява техните искания, свързани с проследяване произхода на новия коронавирус, както и да атакуват и дискредитират страната в тази връзка, говорейки от името на международната общност. Неотдавна Китай призовава САЩ да проведат задълбочено разследване в три насоки: източникът на епидемията в САЩ, причините и отговорните за неспособността на страната да се справи ефективно с епидемията, и какво се върши в биологичната лаборатория на американската армия Форт Детрик и в другите повече от 200 бази на Вашингтон в чужбина за биологични експерименти.

С развитието на все повече изследвания, графикът за предаване на COVID-19 непрекъснато се движи напред. Според неотдавнашен анализ на Националния здравен институт на кръвните проби от 24 000 американци, събрани през първото месечие миналата година, че новият коронавирус се е появил в САЩ през декември 2019 г., няколко седмици преди официалния първи потвърден случай в град Ухан. Резултатите от изследванията на френски учени също показват, че новият коронавирус с възможност да се появи в Европа през ноември 2019 г.

Класация
1
Светът се нуждае от истината за канадските интернати
2
Китай и Южна Корея изразиха дълбока загриженост относно отпадъчните води от АЕЦ Фукушима
3
Путин е обезпокоен от струпването на натовски войски близо до руската граница
4
Уан Пейю: Искам да накарам повече хора да се докоснат до красотата на Пекинската опера
5
Гуанджоу предлага на гражданите безплатна здравна стая на самообслужване

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Не гласуване по пощата, а по телефона

    Не гласуване по пощата, а по телефона

    Очевидно служебният министър на външните работи е видял зор с организирането на избори с машини в чужбина и сега отново лансира идеята за гласуване по пощата. Дистанционното гласуване е добра идея по принцип и чрез нея ще се актуализират избирателните списъци и ще се спестят разходи. Но гласуването по пощата или онлайн крие рискове от оспорване
  • Диляна Ценова

    В парламента гномове избиват комплекси

    Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът, ще възникнат съмнения относно новоизбрания парламент, “всеки недоволен ще жали”

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо