Машините не са платени, чака се 26 май

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/9790939 www.24chasa.bg
ВЕСЕЛИН ТОДОРОВ СНИМКА: СИЕЛА НОРМА

Това обяви пред "24 часа" управителят на “Сиела Норма” Веселин Тодоров

Все още не е платен и лев за машините, които бяха доставени за изборите на 4 април. Това заяви говорителката на ЦИК Росица Матева пред бТВ. По груби сметки около 500 нови машини ще са нужни за 11 юли. "24 часа" потърси Веселин Тодоров, за да разбере защо не са платени машините.

- Г-н Тодоров, защо все още не са платени машините за вота на 4 април?

- Не са платени, защото в договора е записано, че могат да ги платят не по-рано от 30 дни след влизане в сила на решението за обявяване на резултатите от изборите. Това означава, че след като се изчислят всички срокове е към 26 май, което означава, че те нямат право да ни ги платят преди 25 май и няма никаква друга причина.

- Може ли да се удържат неустойки заради машините, които не работят?

 - Теоретично е възможно, но никой не ни е предявявал каквито и да е било претенции за неустойки. Разбира се, ако има нещо, което не сме изпълнили, предполагам, че става въпрос за някакъв много малък брой машини. 

- Трябваше  да се направи проверка чия е вината за бъгнатите машини. Тя докъде стигна?

- Тук влизаме в сложна материя, защото имам забрана да коментирам как се изпълнява договорът. Такава проверка със сигурност се прави и резултатът със сигурност е известен на всички, които я правят и е хубаво да го обявят.

- Ще участвате ли в новата поръчка за машините?

- Зависи как Централната избирателна комисия реши да я направи. Ние имаме готовност да участваме, ако бъде пусната навреме. Имаме готовност да произведем до 1500 машини, очакването е за около 500 допълнителни, така че ще можем да покрием това изискване?

- Ще участвате ли в логистиката за доставката на новите машини в чужбина? 

- Да, ако включат това изискване ще участваме в логистиката.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Милиарди левове чакат икономиката да тръгне

    Милиарди левове чакат икономиката да тръгне

    Едни поне 30 млрд. лв. май чакат икономиката да тръгне нагоре, за да бъдат похарчени. Поне така може да бъдат разчетени последните данни на БНБ, които показват, че сумата на депозитите е с толкова по-голяма от тази на кредитите. (Виж 8-а стр.) По принцип привличането на влогове се смята за най-стабилния източник за финансиране на заеми
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо