Като им се накара Борисов, става, но още трябва

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/9537114 www.24chasa.bg
Генерал Венцислав Мутафчийски лично ваксинира жена във ВМА СНИМКА: Николай Литов

Премиерът Бойко Борисов "им се накара" (по собствения му израз), отвориха т.нар. зелени коридори за всички, които искат да се ваксинират, и още в петък имаше рекорд - почти 14 000 нови имунизирани.

За събота числото може би ще е по-голямо, защото здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че са работили всички 318 пункта за ваксиниране в страната. И на доста места имаше опашки от желаещи. И всяка минута валят информации какво свършили областни управители, кметове, местни здравни власти и т.н.

Може би първото, което ви хрумва, е защо премиерът не "им се накара" по-рано. Но който е безгрешен, нека пръв хвърли камък. У нас си е типично да се разпъргавяваме, като шефът ни се накара лично и поименно.

Изглежда Борисов трябва още малко да се понакара, понеже проф. Ангелов говори все още за обсъждане дали въпросните пунктове да работят само през уикендите или и през седмицата, за да ваксинират всички желаещи. Генерал Венцислав Мутафчийски пък казва, че от понеделник във ВМА ще работят още 10 места за ваксиниране, т.е. общо 20.

Ако обичате, господа, приключете с обсъждането в неделя, 21 февруари, и веднага съобщете може или не може желаещите да се ваксинират в понеделник и във всеки следващ го ден във всичките 318 пункта, които от ваше име "24 часа" обяви. 

Защото ако не успеете веднага, ще изпуснете вълната. Хората ще се объркат кога за кого какво е разрешено. И ще си останем непокорили дори онзи връх, на който се радват днес в Румъния - повече ваксинирани отколкото заразени. 

За сведение - при нас бройката е 235 891 заразени от началото на пандемията срещу едва 104 268 поставени дози ваксини.

Подробната информация за ваксинирането по желание можете да прочетете тук.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо кметът на “Красно село” загуби доверието на “Демократична България”

    Защо кметът на “Красно село” загуби доверието на “Демократична България”

    Скандалът с парите за патронажна грижа в софийския район “Красно село” по европейски проект постави на дневен ред два важни въпроса. Първият - защо районен кмет не трябва да получава допълнително заплащане по европейски проекти? Ами очевидно е - прекрачени са моралните граници от човека, поел отговорност със заемането на съответната властова
  • Георги Марков

    Георги Марков: С кого ще сменят Бойко? С Мангъра, Христо, Бабикян?

    Тези избори не са шега, че са по време на война. Вече прогнозирах, че Бойко с джипката - СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ще бъде победител. За 5-ти пореден път ще бие БСП, според мен с 5%. Обещах ви в „Прогнозите на Георги Марков“ да кажа какво правителство ни чака: Според мен, ще се играе 2013 г. – победените ще направят правителство