Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/14541841 www.24chasa.bg
Румен Радев СНИМКА: Велислав Николов

Няколко коментара на извънредната и налудничаво динамична политическа обстановка:

1. “Да, България” винаги е била категорична, че експертният състав на правителството е това, което ще осигури най-правилния подход към ситуация, в която няма ясен политически победител. Поради тази причина решението е, че няма да участваме с министри в състава на това правителство, нито ще даваме предложения.

2. На този етап смятаме, че редовно правителство е абсолютно необходимо, за да се възстанови парламентарната демокрация, и принципно ще подкрепим правителството с втория мандат.

3. Случилото се днес на заседание на Правна комисия противоречи на заявките на ГЕРБ, че ще подкрепят законопроектите за НПК и ЗСВ в този им вид. Те са бламирали голяма част от необходимите изменения, което внася сериозни притеснения за бъдещите дни. Това отново ме навежда на мисълта, че експертното правителство беше най-добрият вариант, за да не стават най-важните цели жертва на амбиции и дисбаланси. Засега това е само мое, лично тълкуване, и е въпрос на дни да се разбере как ще се развие ситуацията.

4. След Гешев и Радостин Василев обяви “записи”. По всичко изглежда, че Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове с една единствена цел - да няма правителство.

Вярвам и постоянно съм изтъквала, че парламентарната демокрация е единственото спасение - дори сега и точно сега, когато мафиоти биват отстрелвани, съдебната система е в състояние на гражданска война, вадят се мръсни записи, делят се кукли и парцали.

Правителство и парламент трябва да има, реална съдебна реформа трябва да има, и просто няма никакъв друг път, по който България да се реформира, защото другият вариант е затъване в блатото на руското влияние и тотална безпътица, омазана в червена боя.

(От фейсбук) 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Само в "24 часа" на 30 май - Внимание, ChatGPT краде лични данни

    Само в "24 часа" на 30 май - Внимание, ChatGPT краде лични данни

    Само в "24 часа" на 30 май четете: Любовна триада превърна 23-годишна жена в убийца Перверзното усещане за нормалност и записите - анализ на психолога Николай Димитров Съдебната система буквално избухна - интервю с министъра на правосъдието Крум Зарков По-добра ли е гръцката избирателна система от българската - Иван Гарелов отговаря на Валери
  • Иван Гарелов с последната си книга “Рокендрол, шпионаж и... последен валс”, издадена от КК “Труд”

    Кажи си, Валери!*

    Високомерието към гръцката демокрация е неуместно Като кажеш за някого, че много го уважаваш, това обикновено е прелюдия към непозволен удар. Така постъпи с мен Валери Найденов. Аз също го уважавам - за тънкия му хумор, за ерудицията му, за постоянството. Малко ми е досаден с налагането от години на мажоритарния избор като магическо решение на