Маги Джанаварова: Няма да ми омръзне да гледам светлините на Царевец

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/14045424 www.24chasa.bg

Потърсихме хора, родени във Велико Търново, но които в момента не живеят в старопрестолния град.

Те разказват за родния град и за жителите му, за любими случки и места, за забележителностите и, разбира се, за Царевец, Света гора и Конниците, за странностите и характерните навици на любимото Велико Търново, с което се гордеят и помнят.

За духовния живот на старата българска столица и нейните наследници, блясъка на царете от Второто българско царство. Помнят какво е да тичаш сред римските статуи в лапидариума на местния музей.

Певицата Маги Джанаварова, която проби на голяма сцена след участието си в третия сезон на “Мюзик Айдъл”, също е родена във Велико Търново.

Там тя учи в музикална паралелка в СОУ “Емилиян Станев”, след което се мести в София, за да следва в Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” в специалност поп и джаз пеене в класа на Алис Боварян.

Талантливата певица винаги използва свободното си време, за да се прибере в родния край.

“Много обичам Самоводската чаршия - няма като нея, а през пролетта там се организира базар - става шарено навсякъде”, разказва тя.

Обожава да се разхожда и да разглежа пъстрите сергии на занаятчиите. Най-любимото място на тази улица е шекерджийницата, която не пропуска да посети всеки път, когато пътува до старата ни столица.

Пак на улицата на занаятчиите се продава и най-хубавият кадаиф, който е опитвала като дете. По време на базара се прави специална сцена, на която се случват много хубави концерти.

“Обичам да се разхождам и по улица “Гурко”, от която се разкрива прекрасна гледка към паметника на Асеневци, известен още като Конниците. Оттам се вижда и река Янтра.

Това си е моят град! Никога няма да ми омръзне да гледам и прекрасните светлини на Царевец, добавя Маги, която очаква първото си дете.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Само в "24 часа" на 30 май - Внимание, ChatGPT краде лични данни

    Само в "24 часа" на 30 май - Внимание, ChatGPT краде лични данни

    Само в "24 часа" на 30 май четете: Любовна триада превърна 23-годишна жена в убийца Перверзното усещане за нормалност и записите - анализ на психолога Николай Димитров Съдебната система буквално избухна - интервю с министъра на правосъдието Крум Зарков По-добра ли е гръцката избирателна система от българската - Иван Гарелов отговаря на Валери
  • Иван Гарелов с последната си книга “Рокендрол, шпионаж и... последен валс”, издадена от КК “Труд”

    Кажи си, Валери!*

    Високомерието към гръцката демокрация е неуместно Като кажеш за някого, че много го уважаваш, това обикновено е прелюдия към непозволен удар. Така постъпи с мен Валери Найденов. Аз също го уважавам - за тънкия му хумор, за ерудицията му, за постоянството. Малко ми е досаден с налагането от години на мажоритарния избор като магическо решение на