Част на про-евро умнокрасивитета съвсем се оплитат с валутния борд

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/13705244 www.24chasa.bg
Евро СНИМКА: Pixabay

Част от говорителите на про-евро умнокрасивитета съвсем се оплитат с проблема, който имат около валутния борд.

1. След като са за еврото, значи са против борда, и тъй като не могат да измислят причина за идейния си преход забуксуват в противоречия.

2. Например: Тезата "лев няма, откакто сме с борд ние сме приели еврото" веднага влиза в противоречие с позицията - максимално бързо трябва да приемем еврото на всяка цена. Защо след като уж вече сме го приели и лев няма?

3. Например 2: Тезата "трябва да приемем еврото, защото някой ще бутне борда" веднага влиза в противоречие с факта, че трябва да бутнеш борда, за да влезеш в еврозоната. Става - "бутаме борда, за да не бутне някой борда".

4. Например 3: Тезата "запазването на борда, връзващ лева с марката, е рубладжийска позиция" рязко се бие с факта, че бордът е въведен от Костов и с това, че до ден днешен поляците (най-далечното от русофили) продължават да казват, че войната в Украйна не е причина за влизане в еврозоната.

5. Забавното е също, че валутният борд е значително по-дясна парична система спрямо еврото. Тя води до по-ниски дългове, по-ниска инфлация и повече суверенитет. Днес уж десните първи искат да се върнем към Виденовата политика - централна банка, която купува ДЦК, защото ЕЦБ това прави.

Говорим за научните комунисти от късния соц, пълен интелектуален вакуум. Само опорки и референции към Големия брат.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Новите избори за парламент ще са на 2 април. 
СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

    Гласувайте в петия сезон, за да отдалечим шестия

    Докато политиците се борят за първото, третото или петото място в класацията от поредните избори, която ще стане ясна в късните часове на 2 април, избирателите трябва да бранят своя интерес. А той е ясен - на държавата ѝ трябва редовно правителство, при това не за месец-два, а по възможност стабилно и с широк хоризонт
  • Защо слънчогледовото олио ще поевтинее още, разсъждава икономистът Лъчезар Богданов

    Защо слънчогледовото олиото ще поевтинее още

    За слънчогледа, олиото и дежурните лобисти за ограничаване на конкуренцията и държавни субсидии: Накратко: слънчогледовото олиото ще поевтинее още. Как изобщо някой повярва на продавачите на страх миналата пролет, които вещаеха дефицит и цена от 10 лева за бутилка? Видяхме дори бой за олио на промоция