Част на про-евро умнокрасивитета съвсем се оплита по темата с валутния борд

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/13705221 www.24chasa.bg
Евро СНИМКА: Pixabay

Част от говорителите на про-евро умнокрасивитета съвсем се оплитат с проблема, който имат около валутния борд.

1. След като са за еврото, значи са против борда, и тъй като не могат да измислят причина за идейния си преход забуксуват в противоречия.

2. Например: Тезата "лев няма, откакто сме с борд ние сме приели еврото" веднага влиза в противоречие с позицията - максимално бързо трябва да приемем еврото на всяка цена. Защо след като уж вече сме го приели и лев няма?

3. Например 2: Тезата "трябва да приемем еврото, защото някой ще бутне борда" веднага влиза в противоречие с факта, че трябва да бутнеш борда, за да влезеш в еврозоната. Става - "бутаме борда, за да не бутне някой борда".

4. Например 3: Тезата "запазването на борда, връзващ лева с марката, е рубладжийска позиция" рязко се бие с факта, че бордът е въведен от Костов и с това, че до ден днешен поляците (най-далечното от русофили) продължават да казват, че войната в Украйна не е причина за влизане в еврозоната.

5. Забавното е също, че валутният борд е значително по-дясна парична система спрямо еврото. Тя води до по-ниски дългове, по-ниска инфлация и повече суверенитет. Днес уж десните първи искат да се върнем към Виденовата политика - централна банка, която купува ДЦК, защото ЕЦБ това прави.

Говорим за научните комунисти от късния соц, пълен интелектуален вакуум. Само опорки и референции към Големия брат.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • "24 часа" на 25 март - вижте първите страници през годините

    "24 часа" на 25 март - вижте първите страници през годините

    Що е стихиен избирател - съботен очерк за хората, които решават да гласуват в последния момент Докато местим стрелки, силна геомагнитна буря мести сателити По 100 000 лева на месец печелели жандармеристи още петима от “тютюневата банда” Заедно с "24 часа" ще привлечем просветената и взискателна публика да оценява тв журналистите - интервю с
  • Изгорелият вход на клуб “Иван Михайлов” в Битоля

    Да кажем на италианците, че са крили фашист с години

    Да затвориш български клуб в Скопие, е все едно да търсиш китайски ресторант в Пекин От цялата дандания около българските клубове в Скопие най-странна е позицията на Италия. Интересно е докога правителството на Джорджа Мелони ще търпи подигравките на съседите. Реално ситуацията с Ванче Михайлов си е директно обвинение за колаборация с фашистите