Изборите на 2 април пак ли генерална репетиция?

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/13699630 www.24chasa.bg
Избирател пуска разписката от машината в изборната урна. СНИМКА: "24 ЧАСА"

С просто око вече се усеща накъде духа вятърът в партийните платна. Добутаха го с триста мъки до нови парламентарни избори, защото всички пазеха белите си премени - ако е възможно да изглеждат що-годе прилично пред своите избиратели, та затова и не направиха редовно правителство.

Там е работата обаче, че наесен идва най-важният вот - за местната власт, а без нея нито една партия не е оцеляла повече от един мандат. И затова отрано започва прегледът на редиците по градове - кой кмет става за втори и трети мандат, кой ще си отива, понякога дори без духова музика, ами с резки думи и напрежение.

Целта е ясна - голямата битка, битката на всички битки е за властта в най-големите български градове. По нея си личи дали картата на България ще е синя, червена, лилава или пембена и коя от партиите всъщност държи палмата на първенството в политиката. А щом ще е така, то изборите за нов парламент на 2 април логично може да се превърнат в генерална репетиция за местния вот. Което си е нож в гърба за народа, защото пак ще се заредят едни политически консултации, връчване и връщане на мандати, докато не се изправим отново пред следващите избори. Дали въобще ще го добутаме дотам да минем само с два вота, а не с три? Както е тръгнало, може и да не правим афиши за новия 49-и парламент, ами направо да минем към есенния 50-и.

Материал по темата прочетете тук.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Летище София, Терминал 2
Снимка: Архив

    Какво трябва да стане, за да е терминал 2 повече вход, а не изход

    България е добро място за живот и кариера - за това ще бъдат убеждавани българи в Лондон в неделя като част от инициативата Bulgaria wants you. Своеобразен домакин на събитието ще е княз Кирил Сакскобургготски. В днешния глобален свят е трудно да убедиш особено млади и активни хора да не търсят по-добри перспективи на друга точка на планетата
  • Избори .
 СНИМКА: АРХИВ

    "В интерес на Европа е България да има редовно правителство"

    На фона на войната в Украйна едно стабилно управление на България, което се придържа към подписаните договори и към общоевропейските ценности, е много важно за цяла Европа, казват пред ДВ експерти от Германия и България, пише "Дойче Веле". В България отново предстоят предсрочни парламентарни избори. Според едно разпространено мнение сред западните