Ало, депутатите, защо не третирате еднакво потребителите на енергия

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/13612590 www.24chasa.bg
Газ Снимка: Pixabay

Да ме прощават ГЕРБ и ДПС, но компенсацията на битовите потребители на газ не е никакъв популизъм, а справедливост или поне опит за равно третиране на потребителите на топлинна енергия.

Към момента за януари един киловат отопление на потребителите на домакинства, които се отопляват на централно парно е 14.5 стотинки, а на газ - 24.5 стотинки. И няма никаква принципна разлика, освен че тези, които са на парно ползват отопление и топла вода от голяяяям котел на газ в края на София, а моят си е в сутерена.

Ще ви кажа на всички депутати, кое е популизъм - да оставяте години наред цяла България, вкл. и най-бедните да плаща субсидираното парно на софиянци - над 600 000 абоната, защото умирате от страх, че пипнете ли го него, ще загубите маса избиратели. И това се отнася до всички партии.
Така че, както удължихте времето на заседанието, намерете такова и за гласуване на компенсации за газа. Нали всеки втори израз в речника ви е, че мислите за българските граждани?

Аз съм избирател и този проблем пряко ме засяга!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Летище София, Терминал 2
Снимка: Архив

    Какво трябва да стане, за да е терминал 2 повече вход, а не изход

    България е добро място за живот и кариера - за това ще бъдат убеждавани българи в Лондон в неделя като част от инициативата Bulgaria wants you. Своеобразен домакин на събитието ще е княз Кирил Сакскобургготски. В днешния глобален свят е трудно да убедиш особено млади и активни хора да не търсят по-добри перспективи на друга точка на планетата