Набиха човек, защото се чувствал българин, а космополитите питат не сме ли ние провокаторите

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/13605045 www.24chasa.bg
Християн Пендиков

Лична емоция. Набиха в Охрид един човек, който се чувства българин. Част от нашите космополити дори и в този момент не замълчаха, а почнаха: ама не ги ли провокирахме; ама той всъщност какъв бил; ама службите (тия фамозни служби колко удобно обяснават всичко и как оцеляха повече от три десетилетия).

Замълчете за ден-два поне, бре! Или поне направете една уговорка, че е тъжно да се бият хора, пък после философствайте - става и в едно изречение даже. Разбирам, има такава логика, и ние пресоляваме и често не разбираме местния контекст и т.н. Ама поне ден-два да млъкнем - пребили са човек. Ако го бяха убили, пак ли щяхме да приказваме дълбоки приказки!?

Значи, за войната (и са прави!) не могат да намерят оправдание за агресията, но тук ще донесат от хиляда кладенеца вода, че всъщност за агресията сме си виновни ние. Пореден парадокс на перманентно лицемерната част от интелигенцията. На този фон какво да се учудваме, че отговорните фактори в Скопие дори и сега не спряха да ни назидават и нещо дори искат да ограничават. Дори и сега!

А че сме си виновни, виновни сме. Че не си търсим интереса, сме виновни. Извинения за емоцията.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Летище София, Терминал 2
Снимка: Архив

    Какво трябва да стане, за да е терминал 2 повече вход, а не изход

    България е добро място за живот и кариера - за това ще бъдат убеждавани българи в Лондон в неделя като част от инициативата Bulgaria wants you. Своеобразен домакин на събитието ще е княз Кирил Сакскобургготски. В днешния глобален свят е трудно да убедиш особено млади и активни хора да не търсят по-добри перспективи на друга точка на планетата
  • Георги Семерджиев СНИМКА: Николай Литов

    Нарочно ли са некадърни българските полицаи?

    Прекалено много станаха случаите, в които неумело събрани доказателства отървават престъпници, че да подминем случая “Семерджиев” Георги Семерджиев - бивш футболист с посредствена кариера в посредствени отбори, на 5 юли 2022 г. прехвърча на червено през столично кръстовище със 166 км в час и уби две млади момичета - Хариет и Христина