Нинова се хвана в клопката на Радев

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/13597993 www.24chasa.bg
Корнелия Нинова с изявление пред журналисти малко след връщането на мандата

Партиите да променят офертата, която ще предложат на избирателите на поредния вот, иска културният антрополог

"Корнелия Нинова се хвана в клопката на президента Румен Радев. Връчването на третия мандат беше начин тя да бъде ударена. Струва ми се, че Радев готви свой политически проект, който ще се ситуира в националистическото ляво, което в момента е заела БСП".

Това мнение изказа пред БНР проф. Ивайло Дичев - ръководител на програмата по културна антропология на Философския факултет на Софийския университет.

"Радев е странна фигура, той разклати политическата ни система. Наместо да играе ролята на обединител и преговарящ, да събира партиите, той стреля по всички, непрекъснато създава разриви. Президентът играе откровено политическа роля", коментира още той.

По думите му лидерката на БСП е направила много погрешна стъпка с това, че е предала реформаторската коалиция: "Тя се озова в прегръдките на Бойко Борисов, което ще бъде много тежък удар за нейния престиж в самата партия".

Според проф. Дичев евентуално правителство ГЕРБ - БСП - ДПС е невъзможно, но "такива изказвания се направиха, че изглежда това се обмисля - техническо или както го наричат"."Това ще е краят на БСП, трябва да е ясно. Борисов го виждам да влезе в нещо като ролята на Ахмед Доган".

Културологът препоръча на партиите "да променят офертата", която ще предложат на избирателите на петите поред парламентарни избори: "Очаквам преформатиране на терена. Засега го виждам само откъм "Промяната" (ПП - б.р.)".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Министерството на правосъдието КАДЪР: Фейсбук/Министерство на правосъдието на Република България

    Клел съм се да спазвам конституцията, а не да изпълнявам желанията на Крум Зарков

    С проектите си Министерството на правосъдието демонстрира правен нихилизъм Ще питаме КС за съдебната реформа, ще се посъветваме с професорите от Юридическия факултет на Софийския университет и тогава ще вкарваме закони - с консенсус Хайде да си кажем най-после истината за “провалената съдебна реформа” и защо тя не можеше да се случи по начина